Коледно парти…

1
Добави коментар
chriss850
chriss850

Коледа е чак в края на декември, но добре ни е познато, че поводите за празнуване на работното място настъпват със седмици по-рано. Обикновено организирането на фирмени партита костват много енергия и усилия за тези, които се занимават с това.

Декември е наситен с поводи и всички организации се опитват да намерят най-добрия вариант за прекарване на празника – от избор на подходящо място до програма и форма на празнуване.

В зависимост от средната възраст на служителите коледното парти може да бъде през деня или в нощен клуб вечерта, със семействата на служителите или без придружител. Много е важно тези неща да бъдат съобразени с типа хора, които работят на съответното място, за да бъде празненството приятно за всички.sex shop

Кое му е хубавото на коледното парти с колегите?

На чаша вино и в неформална обстановка успяваме да се опознаем по-добре с хората, с които на практика прекарваме по-голямата част от времето си през деня. Може да поговорите отпуснато с някой, който отдавна ви се струва ваша сродна душа, но никога не сте успявали да осъществите контакт. Научавате клюки за колегите, които до сега не сте подозирали или ги виждате в светлина, в която никога не са се проявявали. След коледното парти обикновено колективният дух е приповдигнат и всички коментират разпалено отминалите емоции. Това са прекрасни предпразнични мигове, които ни настройват на коледна вълна.

Какво не ни харесва в коледното парти?

В случай, че не се разбирате с колегите или просто не сте в настроение, е доста отегчително да трябва да се усмихвате насила и да се държите подобаващо. Ако бъдете въвлечени в някоя викторина или бъдете принудени да пеете коледни песни, няма съмнение, че ще се почувствате неловко. Ако си позволите повече от 1-2- питиета, може да се проявите в доста непрофесионална светлина. Затова внимавайте а алкохола, в случай, че има „по-нестандартно“ поведение, когато пиете.

Да приготвим ли подаръци за колегите?

Обикновено добрите фирми са подготвени и имат подаръци и премии за всичките си служители. Ако сте служител в малка фирма, е добра идея да си подготвите взаимни подаръчета, които на случаен принцип да си размените. За шефа може да се организирате и всички да купите нещо общо, стига да си го е заслужил. Ако сте служител в голяма компания, е непосилно да подготвите подаръци за всички. Най-много нещо символични за колегите от вашия екип/отдел. Не правете грешката да купите подаръци само за тези, които са ви симпатични или с които сте по-близки. Това ще подразни околните и няма да говори добре за вас.

Как да изглеждаме на коледното парти?

Ако партито е вечерно, облечете нещо шик и оригинално, с което колегите до сега не са ви виждали. Не се притеснявайте да грейнете в целия си блясък и да съберете погледите. Все пак това е празник и сте в неформална обстановка. Разбира се, стайлинг тип „разгонена тийнейджърка“ не се препоръчва на никой. Колкото и да не се вълнувате от това събитие обаче, твърде неглиже облекло (например дънки и трикотажна блуза) също няма да направи добро впечатление.

Грешките, които не трябва да допускаме на коледното парти.

    Не се напивайте. Колкото и да ви е забавно, прекалите ли с алкохола пред шефа и колегите, ще съжалявате на следващия ден. Така че нито за миг не забравяйте – партито е парти, но наблизо е шефът.sex shop

    Не се увличайте в клюки. Ако ви тръгне приказката с някой колега/колежка и той се изкаже неласкаво за човек, който вие също не харесвате, запазете неутрална позиция и не бързайте да обясните „колко ви дразни този/тази“. Сдържаният тон сред колегите е задължителен, ако искате да запазите добрата си репутация. Не се предоверявайте, дори след няколко чаши вино.

Не забравяйте да поздравите шефовете за празниците и за добрата организация. Не че е нещо фатално, особено ако сте голяма фирма, но все пак това е признак на уважение и добро възпитание.

Коледното парти с колегите е страхотна възможност да опознаем в друга светлина хората, с които прекарваме времето си всекидневно. Отпуснете душите си, забавлявайте се, танцувайте и запазете незабравими спомени от това събитие. Не забравяйте и да правите много снимки. След това, като ги разглеждате, ще се забавлявате двойно повече.rozali.com