Хоакин Финикс може да изиграе злодея в Batman vs. Superman?

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Warner Bros. обмисля актьор за ролята на злодея в предстоящия филм Batman vs. Superman, а по последна информация това може да е Хоакин Финикс. Според информация на Variety Финикс може да се превъплати в образа на най-големият враг на Superman – Лекс Лутор. Все още не е сигурно, че това ще стане факт, тъй като новината е базирана на слухове. Само преди няколко месеца излезе информация, че Брайън Кранстън е получил тази роля, но самият актьор опроверга слуха. Ако това е истина, Финикс ще се присъедини към Гал Гадот (Wonder Woman), Бен Афлек (Batman) и Хенри Кавил (Superman) и Ейми Адамс (Лоис Лейн).

 

Batman vs. Superman трябва да излезе през лятото на 2015 г., а феновете очакват да видят много герои от вселената на DC, които да направят кратки появи във филма. Въпреки че битката между Batman и Superman е тема на комикса на Франк Милър The Dark Knight Returns, режисьорът Зак Снайдър няма да базира проекта си върху него, а само ще почерпи вдъхновение.

 

Хоакин Финикс стана изключително популярен с ролята си в Gladiator на Ридли Скот, където също изпълняваше ролята на антагонист (император Комод). Играта му бе отличена с номинация за награда Оскар.  В по-новите екранизации на историята на Superman, ролята на Лекс Лутър е изигравана от Джийн Хекман (Superman, Superman II и Superman IV) и от Кевин Спейси (Superman Returns).