Шакира издава нов албум в началото на 2014 г.

17
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Световноизвестната певица с мултиплатинени продажби и носител на редица награди Grammy®, композитор, продуцент и хуманист, Шакира обяви, че записва нов албум, който ще бъде издаден в началото на 2014 година от Sony Music Entertainment.

Харесай страницата ни във Facebook

Новият албум ще излезе от подлейбъла на компанията RCA /Sony Latin Iberia, а премиерата на пилотния сингъл е планирана за началото на януари.

След финала на най-рейтинговия четвърти сезон на тв риалити The Voice, в който Шакира беше ментор, певицата се завърна в студиото за подготовката на новия й студиен албум.

Новината за предстоящия албум идва със съобщението, че през пролетта на 2014-та, когато започва новия шести сезон на The Voice, Шакира отново ще бъде част от менторския състав.

„Шакира е една от най-големите звезди в света на музиката и изключителен талант. Искрено се вълнувам от факта, че тя продължава да е част от семейството на Sony Music. Спечелихме трудна битка в голяма конкуренция. Успех, Шак!“ – коментира Doug Morris, изпълнителен директор на Sony Music Entertainment

„Шакира е брилянтен артист. Тя е истински посланик на латино културата по целия свят. Чест и привилегия е да се работи с нея и заедно с колегите от RCA, ще продължим да радваме феновете с нейната музика.“ – добавя Afo Verde, управител и изпълнителен директор на Sony Music Latin Region, Spain & Portugal

„Шакира е не само артист с уникално вокална техника, но и много талантлив автор, което й придава истинска звездна класа“. – завършва Peter Edge,  изпълнителен директор на RCA Records.

До този момент, колумбийската певица и композитор – Шакира е продала над 60 милиона копия от албумите си по целия свят. Тя е носител на множество отличия, сред които две награди Grammy®, осем награди Grammy® за латино музика, четири Световни музикални награди, три Американски музикални награди и пет Музикални награди на Билборд.

На 18-годишна възраст, певицата основава фондацията „Pies Descalzos“, с която до този момент е осигурила образованието и прехраната на повече от 6 хиляди деца от бедни семейства в Колумбия. През последните години, нейната фондация стартира работа и в други държави като последните проекти са в Хаити и Южна Африка.

През октомври 2011-та година, Президентът на САЩ Барак Обама назначи Шакира в държавната администрация. Певицата е съветник на Президента в качеството й на член на „Консултативната комисия за повишаване на образованието сред децата и младежите от латиноамерикански произход“.

Същата година,  Асоциацията на латиноамериканската звукозаписна академия обяви Шакира за „Личност на 2011-та“, а певицата продължава да бъде най-популярният латиноамерикански изпълнител в социалните мрежи. Шакира стана и първият артист от колумбийски произход със звезда на холивудската Алея на славата. Пред множеството фенове, звездата заяви „Посвещавам това отличие на цялата латиноамериканска общност в САЩ, която постоянно работи и мечтае за един по-добър живот“.

Шакира беше треньор в четвъртия сезон на риалити предаването „The Voice“, в което се търси най-добрият глас на нацията. Официално беше потвърдена новината, че звездата ще участва в предстоящия шести сезон, който стартира следващата пролет.

В момента Шакира приключва звукозаписния процес за новия си албум, който ще излезе през 2014г. У нас албумът ще бъде издаден от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Коментари

коментар(а)