Жана Бергендорф е новият „Х фактор” на България

2
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Жана започна с „А Little Party Never Killed Nobody“, последвано от „настръхващ“ дует с Любо на „Purple Rain“. Наско пък заложи на песента, която беше изпълнил при прослушванията за „X Factor“ – „Molly“. Не по-малко въздействащ беше дуетът му с Мария Илиева в изпълнение на „Empire State of Mind“ на Алиша Кийс и Jay Z. Ана-Мария пък направи невероятен дует с детето-чудо от първия сезон на „X Factor“ – Богомил. Тя обаче напусна шоуто след първите две изпълнения на финалистите.

Вижте снимки от финала >>

Двамата, които останаха да се борят за титлата „X Factor“ – Наско и Жана, изпълниха по още една песен в борба за зрителския вот. Наско избра „Lose yourself“ на Еминем, а Жана – „I have nothing“ на Уитни Хюстън. Финалното изпълнение на Жана вдигна публиката на крака и я накара да скандира името й.

„Благодаря на всички, които ме подкрепяха и на екипа, който ни направи професионалисти, това е ужасно силна емоция“ – бяха първите думи на Жана, след като чу името си на победител.

„За мен победата в X Factor е сбъдната мечта”, заяви в „Събуди се” Жана.

„Не съм си помисляла, че ще стигна толкова далеч. Започнах „X Factor“ доста плахо. Сега съм най-щастливият човек”, коментира тя в първото си интервю след шоуто.

След победата Жана, която има зад гърба си опита от изявите в клубовете в Южна Корея и участия на музикалната сцена в Дания, продължава кариерата си с договор с „Вирджиния рекърдс”, който ще й даде възможност да покори и България.

„Искам да покажа на България нещо ново, да вкарам в песните нещо различно, различни стилове”, обясни Жана, която не очаква популярността й да бъде краткотрайна и казва уверено: „Няма какво да ме спре…”.