Как да си направите коледна картичка със скрито послание?

14
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Купихте ли подаръците за семейството и приятелите? Ако все още не сте, не забравяйте, че е много важен начинът, по който ще ги поднесете. Опаковъчната празнична хартия не е просто нещо, в което поставяте предмета, който ще поднасяте. Тя носи послание, особено, ако е направена от вашите ръце.

Освен с красивата хартия, подаръчните пликчета и панделките в ярки цветове, хубаво е да оставите вашето послание и върху картичка, която да приложите. За тези, които обичат да създават красиви идеи е следващото предложение за това как да си направите коледна картичка със скрито послание.

Това, което ще ви трябва е:

картон – бял, сребърен, златен, червен и т. н.
акрилна боя в сребърно или златно
четка за рисуване
гел за миене на чинии
самозалепваща се хартия
ножица и химикалка

От картона изрежете толкова голяма картичка, колкото желаете. Листа хартия може да прегънете на две или да остане единичен. На самозалепващата се хартия (прилича на етикетите за учебници, които се лепят) запишете вашето послание. Самозалепващите се хартии се продават в изчистени цветове, но може да намерите и такива, които са разноцветни, с интересни елементи.

След като сте написали своето пожелание върху нея, може да я изрежете в подходяща форма, например в кръг, ако имате шаблони с фигурки, използвайте тях. Залепете вече изрязаната самозалепваща се хартия на основата за картичката. Отделно в купичка сложете две части от акрилната боя с една част гел за миене на чинии. С помощта на четката за рисуване разбъркайте внимателно без да правите балончета.

Започнете да нанасяте тънък слой върху написаното послание на самозалепващата се хартия. Оставете да изсъхне и нанесете втори слой (ако е необходимо и трети). След като боята изсъхне и пожеланието ви е добре скрито под нея, може да доукрасите картичката с брокатен лак или с магически цветни флумастери.

Може да нарисувате нещо красиво, да добавите малки сатенени панделки и т. н. Щом поднесете подаръка с картичката, вашите близки ще трябва с помощта на монета да изтрият леко акрилната боя, за да прочетат коледното пожелание към тях. Забавлявайте се и изненадайте любимите хора. Весели празници!