Протеинови кексчета (рецепта) | СИЛЕН

1
Добави коментар
silenbg
silenbg

Здравейте, приятели! Днес ще ви споделя моята рецепта за протеинови кексчета. Тя е гениално проста и просто гениална(като мен , само дето аз съм просто прост 😉 ). Затова карам направо.

Необходимите продукти (за 6 кексчета):

5 белтъка и 1 жълтък
6 супени лъжици мюсли, смляно на брашно
2-3 щипки бакпулвер или сода
2-3 чаени лъжички какао 
10-20 грама разтопено масло
По желание: парченца шоколад, мед, стафиди, ядки или каквото друго се сетите.

Начин на приготвяне – елементарен. Разбърквате всичко в купа, разливате в силиконова формичка, поставяте я в микровълновата и печете 6-7 минути на 500 вата. Готови са! Чакате да изстинат и нападате!

Какво съдържат – най-важното за един спортист. По груби сметки – над 20гр протеини, 30-на грама въглехидрати(предимно бавни; без нещо от графата „по желание“); малко мазнини, и то полезни. Трябва да се отбележи, че белтъчините са от яйца, т.е. с най-висока биологична стойност. 

Кога да си ги позволим? Ниското енергийно съдържание ги прави чудесни за кажи-речи всяко време на деня. Можете да ги хапвате като десерт, като междинно хранене, като хранене след тренировка, както и вечер преди лягане(като все пак имате предвид, че има и въглехидрат в тях).

Това е от мен за днес! Чакам да чуя отзиви за рецептата в социалните мрежи, както и в коментарите тук! Ще съм ви благодарен, ако споделите публикацията с приятелите си.

Поздрави и успех!

П.П. А тук не ви ли приличат на кюфтета???