Ариман Блог » Blog Archive » Как се пише дипломна работа? 11

10
Добави коментар
pontifex
pontifex

Как се пише дипломна работа? 11

2 юли 2009

Заключение
В последните години като част от общото развитие на сферата на услугите, бързо се разви и сегментът на интелектуалните услуги. В този сегмент ключово място заемат услугите условно наречени комерсиално и некомерсиално подпомагане /консултиране/ на учащите – ученици и студенти. Противно на обществената нагласа не съществува и не може да съществува в демократична държава забрана за извършването на подобна дейност, подобна норма /една норма се състой от много законови текстове/ и в тесния и в широкия си смисъл на тълкуване би забранила на обществено равнище издаването на справочници, енциклопедии и дори всички книги, защото това е предоставяне на информация за пари, на индивидуално равнище подобна норма би криминализирала даването на частни уроци и консултации, с което се занимават основно преподаватели в средни и висши училища. Друг е въпросът, че към момента липсват каквито и да било правила на този пазар, има много измами и некачествени услуги, това обаче не означава да се поставят всички под общ знаменател.
Като чиста статистика може да се добави, че около 70 сайта в интернет декларират, че предлагат подобни услуги, като по-голямата част естествено са базирани в София около големите университети. Като илюстрация на горното може да се посочи, че 14 000 сайта в българският интернет съдържат словосъчетанието „дипломни работи” /резултатът е от търсене с www.google.com/.
Съществува идея за създаването на Асоциация на предлагащите интелектуални услуги, подобна организация би могла да установи правила и стандарти, но това едва ли е възможно в близко бъдеще. Очевадно е, че тази сфера ще продължи да се развива и ще еволюира заедно с виcшето образование в България, за да възприеме допустими измерения.

Автор: Георги Генков

Написано
на четвъртък, юли 2nd, 2009 at 23:26 публикувана в Помагало.
Вие можете да следите отговорите през RSS 2.0 емисия.
Можете да оставите коментар.