Има задържан за изрисувания паметник на Димитър Благоев

3
Добави коментар
bez.cenzura.5
bez.cenzura.5

Има задържан за изрисувания паметник на Димитър Благоев

Властите не назовават име и не дават подробности

Един човек е задържан заради боядисания като дядо Мраз паметник на Димитър Благоев в Благоевград, съобщи БТА.
При разследването са разпитани много хора и един задържан като съпричастен към извършеното престъпление – хулиганска проява, свързана с увреждане на имущество – държавна собственост, каза по телефона за БТА директорът на ОД на МВР комисар Георги Костов.

Той отказа да назове името на задържания и други подробности и насочи за повече информация за това към Окръжната прокуратура. От там също информираха, че не може да се каже повече по случая, тъй като се води досъдебно производство, което е в начален етап.

Паметникът на патрона на Благоевград – Димитър Благоев, осъмна изрисуван като дядо Мраз. По-късно към картината се бе прибавил и червен чувал с надпис „Оставка“, а на главата на фигурата се бе появила и червена коледна шапка. Чувалът, който се оказа натъпкан със стари вестници, и шапката бяха прибрани като веществени доказателства от пристигналия на място полицейски екип.

Това е кощунство спрямо патрона на града, категоричен бе председателят на областното ръководство на БСП Юлиан Гошев. Не виждам политически привкус в цялата работа, защото да боядисаш Димитър Благоев като Дядо Мраз, може да направи само човек, който не уважава града, каза Гошев.

По-късно от ГЕРБ се обявиха против поругаването на паметниците на българската история, но нарекоха задържането на хора за такава проява „полицейщина”.

От ГЕРБ още веднъж се противопоставяме на неуважението към паметниците на българската история. Заклеймяваме всеки опит за поругаване на националната памет. Но в същото време се надяваме актове като днешния да не се използват като претекст за полицейска репресия срещу политически опоненти, пише в позиция на партията.

БезЦензура.bg – Всички новини БЕЗ ЦЕНЗУРА !

Последвайте ни и във Facebook

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !