Преди и сега: Актьорите от “Сам в къщи” (СНИМКИ)

1
Добави коментар
fzuberski
fzuberski

Преди няколко часа гледахме за n-и път “Сам в къщи”, брато. Сигурни сме, че и ти го гледа. Докато се радвахме на Кевинчо, се почудихме къде ли са тия шматки от филма 23-години по-късно. Точно така – през 1990 г. излиза “Сам в къщи”, а две години по-късно и втората част от филма. Всички са актьори са тук. Е, не всички, защото има и такива, които са на по-добро място от Земята. Поне така ни каза мама. Наздраве!

Маколи Кълкин (Кевин Макалистър)

Снимка: popcrush.com

Преди: Сладкото русо хлапе с невинни сини очички, което прави за смях двама идиоти, които се опитват – първо да оберат дома му, а след това да го пречукат в Ню Йорк. Само на 10 г. става свръх богато хлапе, на което звездите и Алена вещаят бляскава кариера в киното.

Сега: 23 години по-късно Кълкин е мега грозник с дълга хипарска коса и десет дневна набола брада, по която има засъхнало лепило, кока и слюнки. Славата на Кълкин не му понася добре и след ролите си в “Сам в къщи”, кариерата му тръгва резко надолу, тъй като блондинчето натиска на курви и бело. Миналата година прави опит за самоубийство, след като взима свръх доза хероинче. В момента е на 33 години и никой не иска да чуе за него, тъй като е вече е жив тъшак.

Джо Пеши (Хари)

Снимка: popcrush.com

Преди: Единият от двамата малоумни обирджии в “Сам в къщи”. Пеши го играе мозакът на бандата, но въпреки това си е свъх оли във филма.

Сега: Джо Пеши е голям актьор и за разлика от Кълкин, той яхва вълната след коледната комедия. Преди нея Пеши играе във филми като „Разяреният бик“ (1980) и „Имало едно време в Америка“ (1984), които са класика. След “Сам в къщи” получава роли в „Добри момчета“ (1990), „Смъртоносно оръжие 3“ (1991), „Братовчед ми Вини“ (1992), „Казино“ (1995), „Смъртоносно оръжие 4“ (1998) и др. Един вид Джо Пеши е реализирал се актьор. Освен това има и “Оскар”за най-добра поддържаща роля през 1990 г.в „Добри момчета“. Найс, а?

Даниел Стърн (Марв)

Снимка: popcrush.com

Преди: Високият грозник от бандитите, който има сиво вещество, колкото снежинки в София – демек няма. Поне във филма, в който измисля прекорите на бандата, а те са “водните бандити” и “лепкавите бандити”. Тъп кат гъз!

Сега: Единственото нещо, което се е запазило в актьора е трайната му грознота от преди повече от 20 години. Сега той продължава да се снима във филми. Участва като човек глас в няколко анимации, а получава роли и в тв-сериали. Например в “Монк”, който ни е един от любимите.

Катрин О’Хара (Кейт Макалистър)

Снимка: popcrush.com

Преди: Любящата майка на Кевин, която на два пъти изоставя детето си по Коледа. И в първата, и във втората част обаче тя прави невъзможното да се върне при него, което малко или много е нормално след като се знае какво прави първоначално.

Сега: О’Хара участва в много филми и предавания след двете си роли в “Сам в къщи”. Тя също играе само глас в някои анимации, сред които е и “Кошмарът преди Коледа”. О’Хара участва още в “Дик Трейси” (1990), “Да преживееш Коледа” (2004), “Убийци” (2010) и др.

Джон Хърд (Питър Макалистър)

Снимка: popcrush.com

Преди: Бащата на Кевин, който рядко обръща достатъчно внимание на сина си и в двете ленти. Във втората дори носи вина за изгубването на Кевин в Ню Йорк, но както и да е. Общо взето е незначителен.

Сега: Получава роли “Семейство Сопрано” (1999-2004), “От местопрестъплението: Маями” (2003-05), “Бягство от затвора” (2005-05) и др. Може би актьорът с най-богата визитка от “Сам в къщи”.

Девин Ретри (Бъз Макалистър)

Снимка: popcrush.com

Преди: Абе, щом е кръстен на шише минерална вода, значи нищо хубаво не можем да кажем за него. В двете ленти го играе неприятен и досаден като пъпка с бяло връхче на гъз. Мда, това е Бъз.

Сега: Девин го играе музикант, въпреки това получава малки роли в “Прицът и аз”, “Закон и ред”, “Свръхестествено” и др. Най-забележителното нещо, което прави след “Сам в къщи” е документалният филм “Ухажването на Конди”, в който Девин пътува из цяла Америка, в опит да ухажва тогавашният държавен секретар Кондолиза Райс.

Хилъри Улф (Меган Макалистър)

Снимка: popcrush.com

Преди: По-голямата сестра на Кевин, която видно си го обича и се притеснява за него, когато го оставят сам и в двете части на филма.

Сега: След главната роля във филма “Големите момичета не плачат през 1992 г., Хилъри спира с киното и се отдава на голямата си страст – джудото. Тя има черен колан и участва на летните Олимпийски игри през 96 г. и 2000 г. В момента си има школа за джудисти и хващаме бас, че нищо повече няма да се чуе за нея.

Майкъл Марона (Джеф Макалистър)

Снимка: popcrush.com

Преди: Брат на Кевин, отново грозен. Ебати кастинга са направили за филма, нямаме думи.

Сега: Нищо интересно при него. Участва в редица реклами, колкото да има за джобни. Има и незначителни роли в “Сексът и градът” и “Мъже в черно 3″.

Анджела Готелс (Лини Макалистър)

Снимка: popcrush.com

Преди: Малка и злобна като пинчер. Анджела, която играе сестра на Кевин, не се връща за продължението на “Сам в къщи”.

Сега: През 1996 г. има малка роля в “Джери Магуайър”, а след това спира със снимките, за да влезе в колеж. След това отново се снима в сериала “Два метра под земята”, “Безследно изчезнали” и във филма на Адам Сандлър “Спанглиш”.

Кийрън Кълкин (Фулър Макалистър)

Снимка: popcrush.com

Преди: Играе брат на Кевин, като в живота е и истински брат на Маколи Кълкин. Играе напикаващото лапе във филма.

Сега: Номиниран е за „Златен глобус“ за главна мъжка роля в “Падението на Игби” (2002), като този филм му е най-силния след “Сам в къщи”. За разлика от брат си, не е на бело, а й май е спрял с напикаването.

Гери Бамман (Чичо Франк Макалистър)

Снимка: popcrush.com

Преди: Известен е с това, че псува като каруцар във филма. Постоянно крещи по Кевин.

Сега: След “Сам в къщи 2″, Бамман продължава да работи в киното, телевизията и театъра. Общо взето нищо интересно.

Робъртс Блосъм (Старецът Марли)

Снимка: popcrush.com

Преди: Играе самотния дядо с лопатата в първата част на филма.

Сега: Играе в редица филми, като най-известният е “Бърз или мъртъв” с Леонардо Ди Каприо. Блосъм почина през 2011 г. на 87 години.

Ралф Фууди (Джони от “Ангели с мръсни души”)

Снимка: popcrush.com

Преди: Онзи от телевизора, който Кевин ползва за сплашване. Помниш репликата: “Задръж рестото мръсно животно…”. След това шари с каратечница, а момчето, което носи пица на Кевин пуска кафево на гащите.

Сега: Умира през 1992 г. на 71 г.