Проф. Юлиан Вучков: Меглена Кунева е гробокопач!

22
Добави коментар
karutzar
karutzar

Телевизионната легенда проф. Вучков тези дни напусна поредното си работно място и в момента остава само тв-консултант в сутрешния блок на Нова тв и в някои др. предавания на същата ефирка. Още с новината, че е подал молба за напускане от ББТ, репортер на “ШОУ” се свърза с професора и от него разбра, че в текста на заповедта пише: “с доброволното съгласие на двете страни, НО ПО ИНИЦИАТИВА на проф. Вучков”.

– Проф. Вучков, разяснете какво означава това „по инициатива“?
– Напуснах по мое желание и настояване, щом разбрах, че телевизията е купена от Ирена Кръстева, която, както всички знаем, е направо съдружник на Ахмед Доган. Сега, кой има повече влияние, или по-малко в конкретното ръководене на нейните, вече многобройни медии, това е друг въпрос. Може Доган да не го интересува пряко какво се пише в печатните му издания, но по отношение на телевизиите той е изключително “ревнив”.

Не стига, че има една телевизия, която се нарича ТВ7, ами вече получава и втора – ББТ, в която аз работих около 3 месеца. Тази продажба е станала с участието на Георги Първанов, който е изключително заинтересован да държи контрола върху колкото може повече електронни медии. Защото вестниците, колкото и да са добри, не могат да постигнат популярността на телевизиите.

– Но каква е връзката между интересите на Първанов и тези на Доган?
– Когато кажем Георги Първанов, разбираме Ахмед Доган. И когато кажем Ахмед Доган, разбираме Георги Първанов. Ако това не е разбрал българският народ, той няма нищо друго да разбере. Ние всички прекрасно знаем, че Първанов държи първия си, и особено – втория си президентски мандат изцяло на тоталната подкрепа на ДПС. При втория особено. Защото тогава етническите българи все повече и повече се настройваха отрицателно към ДПС и това ги накара да засилят негативизма си и към самия Първанов, който закриляше с всички сили Догановата партия. Доган не го интересува дали ще се гледа, или не ББТ. Той ще си върне софийския ефир.

Важното за него е да се намали броят на телевизиите, които го критикуват –

него самия, неговата партия и цялата управляваща върхушка, към която той желязно принадлежи. Ние не можем да кажем дали Сергей Станишев има по-голямо влияние, отколкото Доган върху цялата дейност на управляващите – Станишев само привидно е на първи план, но непрекъснато и за всичко се съветва.

– А вие защо не продължихте да си водите предаването по вашия маниер?
– Аз не мога да работя с човек, който е масово мразен от почти всички етнически българи в България. Но трябва да кажа и нещо друго – изключително важно – Доган не е обичан и от турското население. И аз, пък и ти предполагам, и милиони българи, не мразим нашите братя мюсюлмани, съотечественици – родени сме на една и съща земя. Ние знаем, че между тях има много добри хора – честни, трудолюбиви, разбрани. Но тези хора се страхуват от Ахмед Доган. Не е вярно, че те гласуват масово за него, защото изпитвали симпатия към политиката му.

Те се страхуват от него, защото той непрекъснато развива тезата: “Гласувайте за ДПС, защото ако не гласувате, етнически чистите българи рано, или късно ще ви ликвидират!” Нахъсва хората и ги контролира по този начин. Хората са добри, но повечето са ограничени и му вярват – по-лесно се поддават на натиск. Когато се избираше мюфтия преди известно време, аз минавам през НДК, и моля ти се – маса хора делегати на тоя конгрес за мюфтия, се спускат да ме поздравяват и да ме прегръщат! Тоя човек, който го избраха за мюфтия, той човекът си държи на религията, но в същото време не отрича, че в една или друга степен турците са поели част от българщината – като манталитет. Ами, аз ще ти кажа, че много турци знаят по-добре от нас текстовете, ама целите текстове, на български народни песни!

– Самият Доган преди дни каза, че полека-лека се оттегля от ръководството…
– Той от дълго време го чуваме, че се “оттегля” от политиката, и че щял да се отдаде на философската наука и да пише книги! Вече няколко години слушаме тия приказки. Ама не е само Доган. Много наши политици все казват, че се оттеглят, и киснат вече 20 години в политическата върхушка. Единственият, който я напусна, е Филип Димитров и това е може би само защото е един затворен, маниакален човек – индивидуалист, който предпочита да потъне в собствения си свят, отколкото в обществения живот.

– Но за Доган има едно преобладаващо обществено мнение, че е “роден политик”…
– Вярно е, че всички говорят за неговата политическа маневреност. Аз ще ти кажа, че това е един прозрачен бай Ганьо от турски произход, и не е никакъв голям играч. Големият играч, който върши големите далавери, е гъвкав – той умее да прикрива недъзите и пороците си – усмихва се и се представя за благонадежден. А нашият приятел се държи очевадно брутално. Толкова нагло се държи, че предизвиква омразата на целия етнически български народ. Добър играч ли е това?!

Такъв, дето настройва срещу себе си целия народ?! Значи, той е елементарен играч. Демонстрира, че не стъпва в парламента, демонстрира пренебрежение към решенията на парламента и даже не дава обяснения защо. Казва напр., че не стъпвал в парламента, защото нямало да бъде “на всяко гърне мерудия”! Ами той взима пари за тая работа! Всички българи значи трябва да ходят на работа – на парламентарните заседания и да спазват дисциплината, а той не трябва да ходи, защото се държи като собственик на България! Значи той смята, че е Господ на България! Всички трябва да правят каквото трябва, а той – не, щом не му е удобно и приятно! Защо?! За да си върти бизнеса ли?!

Обръча от фирми?! Обръча от вестници?!

Това е едно признание, че ти не си депутат, ами се зареждаш от бизнеса! Че ти имаш вземане-даване с бизнесмените! Значи ти се сдружаваш с милионерите и милиардерите, които са натрупали това имане, чрез ощетяването на милионите данъкоплатци! И не е случайно, че управляващата върхушка се съобразява с тебе – ти злоупотребяваш с властта!

– Професоре, какво ще кажете за други актуални лица в политическия ни живот, които ще бъдат лицето на България пред света – за нашите нови евродепутати? За Меглена Кунева, да речем.
– Кунева е една трагедия. Тя е голям проблем Кунева!.. Ти не виждаш ли, че цялата медийна колегия непрекъснато създава един огромен ореол около Меглена Кунева?! Ти не видя ли, че столицата е задръстена от билбордове за нея?! Нито за един евродепутат, или обикновен депутат, че даже и за Първанов по време на президентските избори, нямаше такъв чудовищен брой билбордове на всяка стъпка! Цялата медийна колегия работеше за възхваляването на тази жена!

Почти навсякъде тя е представена като голяма политичка, умна и достойна да заеме още по-високи постове, отколкото тези досега. Това е едно много амбициозно момиче!.. И кого възхваляваме?! Първо, на практика тя е главният гробокопач на АЕЦ Козлодуй. На икономическия гигант, за който всички ние плачем и страдаме, че сме го загубили. Тя истерично ревеше и в България, и зад граница, че трябва да се закрие. Тя внушаваше, че централата е негодна, че може да предизвика катастрофи и т.н. Кунева ликвидира АЕЦ Козлодуй по много истеричен – настоятелен начин. Тя мразеше народа, който искаше да запази централата. Второ, тя не позволи в ЕС ние да си върнем 3-ти и 4-ти блок – не го позволи. Истерично и там натискаше.

И трето – тя, която беше еврокомисар, човек с влияние, доверено лице на Барозу, както малко други еврокомисари, тя не взе никакво отношение към това, че нашите депутати крадат еврофондовете. Ако тя беше една добросъвестна българка, ако обичаше народа си, тя щеше да каже на Барозу: “Моля ви се, накажете българските управляващи, които крадат нашите фондове! Защото, като не ги осъдите, вие ощетявате българския народ!” Нищо не си мръдна пръста Кунева.

– Много от кандидатите вече имаха “минало” в европейския парламент, но пак са вътре – като Димитър Стоянов напр. Той направи впечатление с един гаф като евродепутат…
– В Европейския парламент влязоха изцяло само негодни хора. И конкретно, за доведения син на Волен Сидеров. Това момче е скандалджия. То е маниакално създание, което има съзнанието, че едва ли не е някакъв голям фактор и че е избраник на природата. Така се държи. Държи се махленски и просташки в Европейския парламент. И второ, той е там със средно образование.

Години наред той не може да свърши своето юридическо образование.

Не е ли срамота не само в България, ами и в Европа, нашият народ да бъде представен от хора без висше образование?! Това означава, че ние сме една западнала, африканска държава! Но и в Африка искат висше образование!.

– Кого още от новите евродепутати не харесвате?
– Какво да кажем за безотговорния, за лекомисления, за вятърничавия Калфин, който побърза да възхвалява създаването на Косово?! Не можеше ли да се сети, че утвърждаването на Косово в близко време може да застраши и нас?! Хич не му пука, че тука става дума за сблъсък между ислямизма и християнството! За опазване на нашата вяра, което е свързано и с опазване на териториалната ни цялост. Това създадено Косово, чиито шефове са разбойници, и свързани с наркобизнеса и др. далавери, те ще улеснят турцизирането на България. И на Македония – също, като слаба държава. Освен това никога не защити българи в чужбина тоя човек! Да оставим Калфин.

Може ли тоя случаен, плитък и още по-вятърничав политик, наречен Мартин Димитров, да се тупа по гърдите и да се хвали, че “лицето на евродепутатите” е Надка Михайлова?! Една жена, която е провален политик! Жена, която – именно тя, съсипа СДС с глупостта си. И с управленското си бездарие. Къде отива тая провалена политичка?! Изчерпана, износена – в Европа?! Ами Антония Първанова?! Може ли тая плитка жена, смехотворно суетна, която се интересува много повече от своите гривни и др. украшения, бижута и рокли-тя да представя България в ЕС, след като ние сме видели в нашия парламент какво говори – колко е смехотворна и безотговорна в своите изявления! Хабер няма другарката Първанова какво е положението в България!

Тя е като Емел Етем и Емилия Масларова – “семейство суетни пуйки”!

Участва в едно предаване – няма да му казвам името, три пъти си смени мнението. Уж видяла един човек, после вика, че не го видяла!..И тия жени ще получават толкова много пари, за да си купуват тоалети зад граница, да се разхождат и да хапват и да пийват! Но, да не пропуснем Илиана Йотова, която също представлява България по линия на БСП. Това е “политичката”, ако въобще е политичка, която най-много лъже, когато застане пред камери. Всяко нейно второ изречение е чудовищна лъжа. Тя си позволи в едно интервю да каже: “Дай Боже, всяка държава да има такъв забележителен и голям премиер като Сергей Станишев!”

– Каква е прогнозата ви за съставяне на ново правителство?
– Ново правителство ще се състави изключително трудно. Голямо време ще се загуби. Какво направи партия БСП, която се пише за “лява”! Тя не пожела да сложи изборите в един ден. Ако ги беше сложила, щяха да се спестят милиони.

– Може би това е било форма на проучване на рейтинга на отделните партии – на влиянието им сред народа – нещо като генерална репетиция за изборите…
– Точно така. От гледна точка на собствените си партийни нужди работи БСП, и за сметка на данъкоплатците. За да бъде на власт, краде милиони от нас. Провериха, че Бойко не е толкова непреодолима сила, че Иван Костов не е чак толкова бита карта и т.н. На чужда сметка го провериха. За Костов, какво да кажа. За съжаление той, също като Андрей Луканов, не е лишен от качества. Компетентен финансист, говори добре – често лъже, но е убедителен даже и когато лъже.

Затова защото добре работи с думите – има ораторски качества. Добре направи, че не допусна албански изселници тука. И най-доброто, което е направил – той имаше смелостта отдавна и пръв да каже, че ДПС е “проклятието на България”. Но оттам нататък е един от най-мразените политици. По “скалата” на омраза се нарежда на едно от първите места. Защото е мизантроп, защото не може да управлява с екип, защото смята, че е Господ Бог.

– Какво мислите за алтернативата ГЕРБ? Владимир Каролев казва в едно интервю, че икономическата програма на ГЕРБ е “детство мое реално и вълшебно”…
– Г-н Каролев непрекъснато възхвалява сегашната политическа върхушка и непрекъснато разправя колко ние “напредваме” и как “процъфтяваме”. След като всички ни обявяват за най-бедната държава в Европа и държавата с най-висока заболеваемост и смъртност. Нямат ли срам агитатори като него! Що се отнася за Бойко, той е малко по-симпатичен от всичките си “съперници”. Затова защото той е малко по-естествен, по-искрен и най-важното – върши по-малко подлости от всички други водачи на парламентарни партии. По-открит е. Тия негови качества, разбира се, не му дават предимство да бъде нито кмет, нито премиер, защото той няма никакви качества за тия две длъжности. Така, както и Сергей Станишев няма никакви качества за тези две длъжности. И така, както никой водач на парламентарна партия няма качества да бъде даже зам.- министър.

Тия пропаднали политици, които 20 години ни управляват, могат най-много да бъдат началници на отдели.

Ама, в общината. И то не Софийската, ами в Разградската, или Пазарджишката напр. Нито един от сегашните парламентарни партии – от огласените, нямат качества за сериозна и отговорна работа.

– Вие лично получавал ли сте предложение да оглавите партия?
– Много пъти, но аз нямам пари, за да съставя партия. За партия са нужни милиони, а не броени левчета.

Едно интервю на Еми Мариянска