Крем за ръце MIXA

2
Добави коментар
LoraValcheva
LoraValcheva

Още щом продуктите на MIXA се появиха на българския пазар, съвсем случайно си купих няколко крема – два за лице и един за ръце. Този за ръце ме впечатли най-много. Истина е, че рядко ми се е налагало да използвам кремове за ръце, не съм изпитвала желание и нужда да полагам грижи за ръцете си (Лошоо!!!), така че може би това е третият ми купен някога.

 Тази година обаче, зимата ме изненада с резки движения в температурните амплитуди, и направи кожата на ръцете ми много суха, изпръхнала и дори груба при допир. Веднага започнах да ги мажа с всякакви кремове за тяло, за лице, масла, използвах дори арганово олио, вазелин, като си мислех, че проблема ми ще се реши с нещо, което имам подръка. Така беше една седмица и веднага щом имах малко повече време да се отбия в козметичен магазин, започнах да преглеждам щанда с кремове за ръце. Имаше и други, които ми грабнаха вниманието, но този просто ми хипнотизира мозъка с надписите:

Intense dryness damaged skin – Интензивна сухота и увредена кожа
30% glycerine + oat milk – 30% глицерин + овесено мляко
Intensive repair effect – Интензивно възстановяване
Ideal in winter – Перфектен за зимата
Non oily texture –  Немазна текстура
Hypoallergenic, Paraben free, Alcohol free – Противоалергичен, Без парабени, без алкохол

Видях на гърба на крема, че френската фирма Mixa принадлежи на L’oreal, и че съществува от 1924-та година. Прегледах съставките на крема още в магазина, по-късно ги проучих по-подробно вкъщи и както предполагах, не всички ми допаднаха. Овесеното мляко ми е слабост, когато става дума за козметика за грижа на кожата. В крема няма нищо вредно, освен Parfume/Fragrance, което се съдържа в огромна част от козметиката и не разбирам защо! Кремовете без аромат харесвам повече. Има и други съставки, които не са „зелени“, но не смятам и че са вредни. Просто ви предупреждавам, че ако предпочитате натурална или органична козметика, този крем не е за вас!

Нека сега ви обясня колко много всъщност обикнах този крем и защо, въпреки че гледам с леко разочарование на активните съставки, но все пак нямам право да хленча, можех просто да вляза в био магазин. Както и да е, още на излизане си сложих на двете ръце мъничко. Шок! Мека кожа и нежни ръце! Веднага! Е, незабавно си помислих, че сигурно ефекта ще е за час. И отново – шок!!! Трети ден с многократно миене на ръцете, къпане поне веднъж дневно, и всичко това през зимата на студено време, без ръкавици – все така мека кожа, гладка и нежна. Наистина признавам, че ефекта на този крем е страхотен. Препоръчвам го с две ръце! С две много меки ръце! :))))

Както казах, крема съдържа Fragrance,  което не ми допада, но поне аромата е много приятен. Много нежен, напомня ми на бебешки крем, може би на Jhonson’s baby. Консистенцията му е много гъста и дори трудно се изстисква от тубичката. Бял е на цвят и много мъничко е достатъчно за двете ръце, не е приятно като се наслои повече. Аз го ползвам веднъж седмично. Ако имате мнение за продукта, споделете го в коментарите!