Люта война за апартамента на Чочо Владовски!

12
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Навръх Коледа членовете на фамилия Владовски няма да седнат заедно на празничната трапеза, а ще празнуват “по света и у нас”. Ако изобщо им е до купон. Братът на покойния Цветан /Чочо/ Владовски – Трошан Владовски, вероятно няма да се прибере за празниците от Америка, където в град Тахома, близо до Сиатъл, живеел на квартира в дома на украинско семейство.

Причината бившият мъж на бургазлийката Анастасия /Сия/ Бинчева, сопраното от най-първата “Тоника”, да пренебрегне родните места, е, че в България води люти съдебни битки със своята т.нар. снаха – новозагорчанката, която роди син на брат му, малко преди Чочо да издъхне от тежък диабет.

Въпросната все още млада дама на име Светозара в момента продължавала да се шири в апартамента на Чочо Владовски на столичната улица “Капитан Андреев” в кв. “Лозенец”. Родителите на братя Владовски – Антоанета, която е била гардеробиерка в Музикалния театър, и Христо, флейтист в оркестъра на БНР, построяват 120-квадратното жилище, след като дълги години живеят на квартира в къщата на Дечко Узунов в центъра на София. Бъдещите солисти на “Сребърните гривни” и “Тангра” израстват там, влюбват се в “Бийтълс”, взимат първите си уроци по китара…

“Родителите на Чочо и Трошан завещаха жилището на Чочо –

може би защото са смятали, че Трошан е по-добре устроен в Америка. А и Чочо вече се беше разболял сериозно след годините бохемски живот. Вероятно са искали да оставят наследство чрез него и на внука си Христо-Чочо, детето, което му роди Светозара, тъй като Чочо нямаше официален брак с нея.

След смъртта на Чочо обаче Трошан се амбицира да си върне родителския апартамент и двамата със Светозара се засъдиха. Засега бившата на Чочо “води по точки”, но Трошан успя да си върне 7 квадрата от звукозаписното студио на брат си, което той си беше направил на тавана…”, издават близки до семейство Владовски.

Те разкриват още, че Трошан Владовски много искал да осинови племенника си Христо, който вече е на 10 години, но Светозара не се навила. Последната жена до Чочо явно се опасявала, че като опекун на малолетния й син, който е единствен пряк наследник на покойния си баща, Трошан ще завладее цялата “ябълка на раздора” – оспорваното жилище в тузарския “Лозенец”.

“Трошан си има дъщеря, тя да го наследява, но той в България няма нищо!”, аргументирала отказа си да даде Христо да бъде осиновен от чичо му меркантилната новозагорчанка.

По думите на колеги на Чочо и Трошан покойната майка на братя Владовски приживе

държала повече на първата си снаха Даниела,

бившата законна половинка на Чочо, медсестра по професия. Дори й подарила скъпото фамилно пиано, въпреки че според слуховете Даниела изневерила на Чочо и това станало причина легендарният фронтмен на “Тангра” да поиска развод.

“Истината обаче е друга. Даниела обичаше Чочо и нямаше никакви забежки встрани. В един период се бяха разделили за по-дълго, тъй като Чочо беше заминал за Америка при брат си. Трошан искаше да го уреди там, но Чочо прецени, че всеки камък си тежи на

мястото и в крайна сметка се прибра в България. И като се върна,

“доброжелатели” му подшушнаха, че Даниела си е намерила любовник. Това изобщо не беше вярно, но Чочо, кой знае защо, се върза на “мъжка чест” и се раздели с Даниела”, доверяват БГ музиканти, работили с братя Владовски.

Според тях Лили Иванова и Чочо Владовски никога не са били гаджета, нито са живеели под един покрив. Само записвали заедно – и то в студиото на Чочо, така че по на далавера била примата на родната естрада. Макар доста по-възрастна, а и несравнимо по-богата, Лиленце Пиленце намерила цаката да влезе под кожата на Чочо и да записва на аванта при него.

“Може и да е имало нещо между тях, но никога не са интимничели на публични места, дори пред колеги…”, категорични са авери на Чочо Владовски.

Освен свирепата съдебна битка за просторния апартамент те споделят още, че след кончината на Чочо скъпата звукозаписна техника и всички музикални инструменти изчезнали безследно от студиото на фронтмена на “Тангра”. Дали са били продадени тихомълком, или разграбени от мними приятели, засега остава загадка, която и

най-близките приживе до Чочо хора не могат да разгадаят.

Роднини на братя Владовски пък кършат ръце и над нерадостната съдба на тяхната майка. Антоанета, която е със сливенски корен и се родеела със Стефан Караджа, първо загубва Чочо, а само година по-късно – и мъжа си. След още една година сломената от мъка жена също се преселва в отвъдното, но в… старчески дом в столичния квартал “Овча купел”. Настанена е там, защото

след смъртта на Чочо няма кой да се грижи за нея,

а тя освен другите болежки е и с увредено зрение. От време на време при нея прескачат роднини на покойния й съпруг, но възрастната жена има нужда от постоянни грижи. И тогава край нея се завърта кръщелницата й, също Антоанета, съпруга на певеца от “Тоника СВ” Тео Шишманов.

Преводачката успяла да омае своята “адашка” и да завоюва пълното й доверие. Стигнало се дотам, че майката на Чочо и Трошан пожелала всичките й спестявания да бъдат внесени в банкова сметка на името на кръщелницата й, за да има финансова възможност да полага грижи за нея. Въпреки щедрия жест обаче половинката на Тео настанила кръстницата си в хоспис, където Антоанета скоро починала. Така

парите артисали в банковата сметка на преводачката,

която скоро ще трябва да дава отчет за евентуалните харчове от тях на близките на покойната родителка на братя Владовски. А сигурно и на самия Трошан, тъй като парите са били внесени в банкова сметка на името на Антоанета Шишманова след подписване на съответния документ.

“Като теглим чертата, излиза, че Трошан е най-губещият от цялата бъркотия. Първо, техниката, която изпращаше на Чочо, потъна вдън земя. И сега сигурно го боли. Трошан обаче не е виновен, че нямаше възможност пряко да се грижи за майка си в последните месеци от живота й, тъй като работи в Америка и скоро ще се пенсионира. Но Трошан много обичаше и уважаваше родителите си, пращаше им пари и подаръци, обаждаше им се много често по телефона… Сигурно в душата си е огорчен, че приписаха жилището на брат му, но никога не си позволи да ги упрекне или да каже лоша дума по техен адрес. Уважи волята им, но сега няма да се предаде без бой на Светозара. Защото в София просто няма къде да живее.

В Америка двамата със Сия държаха верига хранителни магазини, после Трошан стана консултант във “Волво”.

След като излезе в пенсия, смята да се прибере за постоянно в България. Негов адвокат в делата му със Светозара е Валери Иванов, съпруг на нотариус Иванова, която преди време участваше в “Сделка или не”.

Трошан все още е без постоянна партньорка до себе си, но със Сия останаха добри приятели. Срещат се, чуват се по телефона… Той вече й е простил, че преди няколко години

го заряза заради американски милионер

и се събра с него. Сия и Трошан не можаха да направят музикална кариера в Америка, но пък дъщеря им Лиа-Лабел е на път да се превърне в голяма звезда. Има няколко хита, а един от тях е на шесто място в американския “Мюзик Айдъл”, разказват колеги на разпадналата се музикантска двойка.

Те припомнят, че на младини и Чочо, и Трошан далеч не били толкова кротки и хрисими, а нахъсани млади рокаджии, отдадени телом и духом на сладостите на бохемския живот. Слава Богу, Трошан спира навреме алкохола, но при Чочо запоите вече
са увредили необратимо черния му дроб.

Трошан Владовски започва кариерата си в легендарните “Сребърни гривни”, където свири заедно с друга легенда на БГ рока – Жоржан Банов, който също избра емиграцията. Продължава в “Синьо-белите”, подгряващия бенд на Емил Димитров. След един концерт в Пловдив в средата на 70-те години колегите

едва удържали Трошан да не спука от бой попкраля,

който явно го вбесил с капризите си. На изпълнителя на “Моя страна” му се разминало само с як шамар, тъй като младият и буен
Трошан Владовски, макар и трудно, надвил гнева си и седнал на софрата в ресторанта. Обърнали по бутилка водка с попкраля и на сутринта от “творческите им разногласия” нямало и помен, припомнят си музиканти от бенда.

Жана АРСОВА