Коледна играчка с персонален дизайн

1
Добави коментар
oblache.net
oblache.net

Коледна играчка с персонален дизайн

Най-напред ще пожелая на всичките ни читатели и почитатели Весела Коледа!!! Бъдете добри и творете! Не намирам смисъл да ви пожелавам друго, тъй като за мен това е най-важното. Само човек, който създава с любов и обича, знае какво е щастие. И така, както ви обещах, сега ще ви покажа тази играчка, която спретнах набързо за любим човек, тъй като не намирах нищо подходящо, което продават по магазините за достойно. За мен е важно подаръците да са персонални и с характер. Понякога дори и много скромни, те носят много повече радост.

За съжаление нямам други снимки на играчката и направата ѝ, понеже както казах по-горе беше спретната набързо. Направата е според мен много лесна и не изисква много умения, по-скоро желание и мотивация.

Материали:

 

– трансферна хартия за тениски (тук е разпространена повече за мастиленоструен принтер. Аз използвам за лазарен, защото е по-качествена и щампата е по-издръжлива)

– памучен плат тип хасе

– сатенена лента 4-5 мм

– желаното изображение

– двойнолепящо тиксо

– силна ютия

Направа:

* Долното пояснение важи за лазерните принтери, тъй като те изпичат листа след всяко принтиране. Най-напред вземете желаната картинка и я оразмерете в Word, така че да  заема най-горната част от листа с цел да икономисате и да не похабите останалата част от трансферната хартия. За да ви е по-лесно направете няколко теста на обикновени листове за принтер. След това измерете колко сантиметра от листа са необходими за изображението и изрежете толкова от трансферната хартия. С помощта на двойнолепящо тиксо залепете парчето от трансферната хартия в горната част на обикновен лист. Използвайте малко количество двойнолепящо тиксо. Колкото да фиксира парчето в краищата и средата. Принтирайте изображението и  го изрежете в близост до контура.

* Ако не желаете изображението да се обръща при трансфера е необходимо да го завъртите хоризонтално. Това е абсолютно задължително при принтирането на текстове! В противен случай ще отпечатате огледално изображение върху плата.

Загрейте ютията на максимална мощност (без пара!!!). След това поставете изрязаната картинка върху парче от плата с принтираната част надолу*, така че извън контура ѝ да има поне 3-4 см разстояние. Най-добре центрирайте в по-вътрешната част на плата ако нямате достатъчно опит. За около 5-10 секунди натиснете силно ютията върху картинката. Отстранете веднага хартиената част. Ако хартията е изстинала загрейте отново с ютията и отстранете бързо, но внимателно. Сега вече имате изображението върху плата. Сложете друго парче от същият плат върху изображението. С помощта на шевна машина зашийте в близост до контура на картинката, като оставите необходимото разстояние незашито (около 3 см според големината на играчката). Изрежете играчката извън тигела на около 3-4 мм и обърнете. Напълнете със силиконов пух или вата и затворете отвора. Пришийте панделката и вдъхнете живот!

 

Ако имате нужда от помощ за създаването на дизайни за лого и други графични изображения, оразмеряване, редактиране на изображения и други, не се колебайте да се свържете с нас.

Весели коледни и новогодишни празници!!!