Празничен грим с много брокати

12
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Красивият и плътен грим, който поставяте на клепачите си през есенно-зимния сезон ще бъде в много ярки цветове, с много брокати. Вдъхновени от модните подиуми, едни от най-добрите гримьори съветват за предстоящите празници да изберете сенки, които да направят очите ви по-изразителни, красиви и да имат много отблясъци.

Кои цветове ще бъдат актуални? Имате пълна свобода на избора на цветове, но най-общо те ще бъдат в графит, лилаво, зелено, синьо, наситеночервено с много брокат или оттенък в металик. Експериментирайте като правите комбинации между два или повече цветове сенки, за още по-добър ефект. Тук комбинацията е между лилаво и розово, които нежно се преливат.

Може да подчертаете очите с лек лилав молив и да поставите сенките с брокати или вместо молив да нанесете по-тъмни лилави сенки за основа, които нямат брокат. Нанесете и черна спирала на миглите. Ярките цветове в сенките са подходящи за всякакъв цвят на очите. Разбира се, тези нюанси помагат сините, зелени и пъстри очи да изпъкнат повече.

За да постигнете този красив ефект, нанесете най-напред сенки в кремав цвят – бежово или розово. Във външния ъгъл на окото създайте лека сянка. На долния клепач поставете леко черен молив. След това сложете сребърни сенки с брокат и тънка черна очна линия. Сенките могат да са с преливащи брокатени частици, както са тези, или изцяло сребърни, а защо не и златни.

Синият цвят е изключително актуален и красив акцент при гримовете за този сезон. Започнете с нанасянето на сенки в графитен цвят. Към външната част на окото нанесете бледосини сенки, които не са с брокат. След това нанесете брокатения прашец в синьо и черна спирала на миглите.

Ако искате в грима на очите да използвате и по-топли цветове като жълто и оранжево, комбинирайте ги с друг контрастен цвят като синьо, червено, розово, лилаво. Направете плавно преливане от цвят към цвят, поставете тънка черна очна линия и черна спирала. За повече блясък нанесете съвсем малко количество сребърен брокат върху целия клепач.

И не на последно място металик сенките, отново в комбинация от няколко цвята с бронзов руж. Забележителен ефект при гримирането и палитра от цветове, подходяща както за пролетно-летния сезон, така и за есенно-зимния.

Снимки: obaz.com