Съчетание от камък и дърво

5
Добави коментар
mygodlike
mygodlike

Съчетание от камък и дърво
2 Юли 2009 / 07:17  |  Автор: rock  | 

 | Категория:

Арт

,
Други

 | Рубрики:
Камък
,
Естествен и изкуствен камък

Отвън къщата е изградена с камък и дърво, като вместо традиционните керемиди са ползвани дървени. Зидарията от цепен камък се откроява от общата част на къщата.

 

Естествени материали в цветовете на природата, изчистени линии с живи акценти – това е изходната концепция, с която е създаден този дом в полите на планината. Фасадата и интериорът напомнят планинска хижа, като в същото време къщата носи функционалността и лукса на модерното жилище. Водещ принцип при проектирането е наслагването на два плана на плоскостите. Този ефект естествено преминава през различните части  на къщата и се подчертава

с декоративно осветление. Преобладаващи цветове са благородните и меки нюанси на бежово, кафяво и охра, основните материали – камък, дърво и инокс. Къщата е отворена навън с големи прозорци. Всички помещения са обърнати към двора и планината, като така се създава усещане, че зеленината влиза в дома. Жилището е разположено на 500 кв. м разгъната площ,  на четири нива. На приземния етаж са сервизните помещения – перално, гардеробно, складово и котелно. На първия етаж е обособена младежка стая. На второто ниво има хол с трапезария, кухня и зимна градина, а на третото – три спални.

Люлеещото се кресло от Ligne Roset е леко и лесно може да се приближи до камината. Лампите от италианската марка Fabbian от кристално стъкло създават усещане за ритъм и подчертават релефа на стената. Аксесоарите са от Genesis.

Източник : www.nashdom-bg.com

КЛЮЧОВИ ДУМИ

КОМЕНТАРИ