10 неща за правене вместо Facebook

14
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 23.10.2012

„Никакво време нямам, не мога да свършва нищо“, казваме това и сядаме пред лаптопа, все едно висенето във Facebook ще ни свърши цялата натрупала се работата, ще ни измие чиниите или ще ни разходи с приятели в парка. Не, няма да го направи, разбира се и колкото по-често и по-настоятелно си го повтаряме, толкова по-добре за всички. Вместо висенето във Facebook, ето нови 10 други по-забавни неща, които можете да правите.

Виж още: 10 оригинални идеи за корици във Facebook 10 типа хора, пристрастени към социалните мрежи

1. Обръщайте внимание на семейството си Семейството е нещо, заради което правим много неща в живота си. Ходим на работа, изкарваме пари, обзавеждаме, купуваме кола. И хората, които страдат най-много от тези усилия, всъщност са именно семейството ни. Получава се парадокс. За да се чувства добре семейството, работим много, ядосваме се много, отсъстваме много, което прави същото това семейство много нещастно и няма пари на този свят, които да компенсират това. Така че – бъдете със семейството си, ама истински. Изключете телевизора, компютрите и конзолите и си говорете, играйте с децата, но не с телефон в една ръка, а истински, отдадено, като дете. Говорете с бабите и дядовците си, с родителите си. Човек никога не знае кога ще си отидат от нас завинаги.

2. Погрижете се за себе си Има много хора, които са много добри в професионален план и пълна катастрофа в личен план. Не пренебрегвайте себе си и личния си живот, защото той е този, който ще ви остане, когато смените работата си.

3. Спортувайте Поддържането на добра физическа активност е най-добрата инвестиция- на време, на средства, на усилия. Добре ли е тялото ви, всичко друго ще се оправи. И да, имате време за спорт, щом иматe време да висите във Facebook. Впрочем, нищо не пречи да си обновявате статуса, докато тичате на пътечката във фитнеса, нали?!

4. Мислете Кога беше последният път, когато седнахте и помислихте на спокойствие – за проблемите си, за разрешаването им, за хубавите неща от живота, за мечтите си? Седнете и отделете поне 5 минути на ден да останете насаме с мислите си. Без телевизор, без телефон, без никой. Само вие и собствените ви мисли.

5. Пишете Но не коментари под снимки, а смислен текст, защо не дневник или прост списък със задачи за вършене. Доказано е, че писането като процес успокоява нервите, помага за изясняване на мисленето и…оставяте нещо след себе си. Ако сте сред хората, на които им е минавала мисълта да напишат книга, седнете и започнете. Няма да загубите нищо, а светът може да спечели още един добър писател.

6. Играйте Табла, скрабъл, домино, на топка, федербал, футбол, криеница в хола, „Сляба баба“ – все на нещо сте играли като малки. Играйте го и сега, поне веднъж седмично с хората от точка първа. Забавлението и намаляването на стреса са гарантирани.

7. Планирайте Направете си списък за нещата, които искате да свършите – днес, утре, следващия месец, за покупките, за почистването, за дългосрочните цели. Колкото и да не можем да контролираме бъдещето, не можем да подхождаме към него хаотично и без идея за утрешния ден. Планът дава фокус на усилията, на мисълта. И резултатите не закъсняват.

8. Разчистете Натрупаните вещи взимат от въздуха за дишане, взимат от светлината и от положителната енергия. Неподредените шкафове, стаи и гаражи внасят хаос в душите и пречат на потока на мисълта. Подредете дома си, изхвърлете ненужното (ако не сте го ползвали последните 2 години, значи е ненужно) и така ще позволите на новите неща да ви навестят.

9. Раздавайте Отделяйте от време си, за да помогнете на други хора. Това е най-смислено прекараното свободно време.

10. Действайте Станете и го направете. Не отлагайте за утре, не си измисляйте причини да не го свършите. Доказано е, че голяма част от ежедневните дейности отнемат едва между 5 и 10 минути. Не е много, нали?

Estrella

Коментари

коментар(а)