Как да свалям филми от Замунда

1
Добави коментар
hellias
hellias

Поразгледах из нета и май не успях да намеря някое добро ръководство за това как да се свалят филми, музика, книги и въобще торенти от Замунда и други подобни сайтове. Често получавам запитвания от познати да им сваля нещо от торент сайтовете и да им го запиша. Като се има пред вид че те имат интернет и компютър, подобни заявки са напълно безумни. На препоръката да прочетат и да се оправят сами, обикновено получавам отговора че живота е прекалено сложен, за да се занимават да се учат и на това. Е, на устата ми е да кажа за чий пък аз трябва да се занимавам да им върша работата, ама пусто съм много културен. Затова пък смятам да напиша едно ръководство как тези, които все пак имат някакво желание, да се оправят сами.

Трудно е да се обясни нещо просто с малко думи. Няма и да се опитвам, затова сигурно този пост ще стане дълъг. И така, давайте по стъпките и отмятайте:

1. Въпрос: Имате ли акаунт в Zamunda.NET? Обикновено някой роднина има такъв и може да услужи. В такъв случай, може да игнорирате тази първа стъпка и директно да минете на № 2. Ако ли пък нямате акаунт на разположение, то ще трябва да се регистрирате. Регистрацията става на адрес:

http://zamunda.net/signup.php

Да, ще ви се наложи да попълните една форма, но такъв е живота. В процеса на регистрация ще трябва да си изберете име и парола, която в последствие да ползвате, за да влизате в сайта. Моля, запишете си някъде това има и парола!

В процеса на регистрацията ще трябва да оставите валиден еmail адрес. Ако нямате такъв, ще трябва да си регистрирате. Има много места, на които можете да направите такава регистрация безплатно. Две български услуги са:

АБВ.бг

Mail.bg

Това е още една форма, която ще трябва да попълните, но пък кой е казал че е лесно да си жив. Пък и един email адрес винаги е полезен, не само за регистрация в Замунда. Моля, запишете си адреса и паролата, които сте си избрали.

2. Сваляне и инсталиране на програма за теглене на торенти. Хора разни и предпочитания всякакви. Сиреч, има доста програми за теглене на торенти и всеки си избира неговата любима. Е, аз предпочитам µTorrent, известна още като uTorrent. Може да я свалите от тук:

http://www.utorrent.com/downloads/win

Има платена версия (Plus), която не ви трябва. Изберете “µTorrent Stable” и натиснете “Download Now”. Сайтовете се променят и след време връзката за сваляне може да бъде кръстена по друг начин. Всеки случай, ще трябва да отидете на http://www.utorrent.com/ и да потърсите къде е връзката за сваляне на програмата.

Щом започнете процеса по сваляне, браузърът ще ви даде някакъв такъв прозорец:

3. Влизане в Замунда. На стъпка № 1 се регистрирахте в Замунда. Време е да се влезе в сайта. Най-бързо това може да стане на следния адрес:

http://zamunda.net/browse.php

Ако вече не сте логнат, системата ще ви прати на форма, където ще трябва да попълните избраното име и парола за Замунда.

4. Избор на съдържание за сваляне. Щом влезете в сайта през горния адрес, ще бъдете препратени към страницата с торенти. Може да прелиствате страниците, докато си изберете нещо за сваляне. Може и да ползвате формата за търсене. Това си зависи от вас.

5. Сваляне на .torrent файл. Щом някое заглавие ви направи впечатление, последвайте неговата връзка. Така ще се отвори страницата на съответния торент. Тя ще изглежда на нещо от рода на:

Сваленият .torrent файл не е филма, който сте се наточили да гледате. Това е служебен файл, който ще инструктира програмата uTorrent от къде да ви свали същинския филм.

6. Същинско сваляне. На този етап трябва да издирите във Windows Explorer .torrent файлчето, което сте свалили и да го щракнете два пъти с левия бутон на мишката:

Ами, това е цялата работа. Щом добавите торента, остава само да изчакате да се свали. В зависимост от големината на файла и връзката ви към Интернет, свалянето може да отнеме различно време.

Същите стъпки ще вършат работа и в оригиналната Замунда, която се намира на адрес Zelka.org

 

Все още двата сайта имат почти идентичен интерфейс.

Горният процес изглежда като да е голяма галимация, но всъщност е безумно прост и отнема няколко клика на мишката. Остава само да пробвате.

share button

Comments

comments

Powered by Facebook Comments