Етикети за буркани

4
Добави коментар
oblache.net
oblache.net

От край време се каня да подготвя уроци за организиране на дома и привеждането му в по-подреден и приятен вид, но времето все не стига. Това не е новост в забързаното ни ежедневие, но в пролуките на „почивка“ намирам вдъхновение да подредя някой рафт или чекмедже.

Преди няколко месеца бях хвърлила око и на шкафа с продукти и този с подправки. Там цареше хаос! Почти всеки продукт или подправка си стоеше в пакета и намирането им беше изнервящо, особено като бързаш да сготвиш нещо. Няма да ви показвам снимки тип „преди и след“, тъй като нямам такива, а и е ясно, че подредбата до някаква степен зависи от вас самите и от пространството, с което разполагате.

Ще наблегна на направата на етикетите, тъй като това е толкова сложно, колкото и самата организация. Започвайки да ги правя си мислих, че е лесно – просто ще надпиша името на „продукта“ и ще приключа. Да, обаче се оказа, че не е лесно да оразмериш етикетите, така че да пасват на бурканчетата. Отделно думата на всяка подправка заемаше различно пространство от етикета, имаше такива и с по две думи и се насъбра труд. Е, аз ще ви спестя този труд и ще ви предоставя етикетите в готов вид. От вас се иска само да ги разпечатате и ламинирате.

Материали:

– бурканчета, кутии или други за организиране на продуктите

– ламиниращо фолио (най-добре използвайте услугите на някоя печатница или фото за тази цел)

– двойнолепящо тиксо

– ножица

 

Направа:

Тези етикети приготвих за бурканчетата и кутии от Икеа, така че ако имате същите етикетите ще са точно размерени за тях.

Бурканчетата са тези http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=17198

А големите етикети използвах, за да залепя странично на ето този тип кутии http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=38110

По принцип би било лесно да се залепи етикета на различен тип повърхности, но аз държах да го ламинирам, за да издържа на миене (поне до известна степен). Поради тази причина беше важно етикетът да е на равна повърхност и да няма пречупване.

И така най-напред трябва да принтирате етикетите, да ги ламинирате и много внимателно да ги изрежете с остра ножица. Ако желаете да допълните или редактирате някой етикет, спокойно може да го направите в предоставените по-долу файлове.

Наредете малките етикети на двойнолепящото тиксо и ги изрежете внимателно. Важно е да не се развали ламинираното покритие затова внимавайте с рязането и лепенето. 

Залепете на плоската страна на бурканчетата/кутиите и с кърпа внимателно притиснете и разтъркайте, за да залепне добре.

На големите етикети залепете тиксо в горния и долния край хоризонтално.  Ако сметнете за необходимо добавете и вертикални ленти.

С това урокът приключва. Остава да се заемете и да организирате! Подредете ориза, пастата, подправките и всичко, което сметнете за добре.

Приятно организиране!

 

Файл за Illustrator

http://dox.bg/files/dw?a=eef81feb76

Файл за Photoshop

http://dox.bg/files/dw?a=59d90be292