Силни и стилни всеки ден!: Ден 2: Да разпалим признателността

1
Добави коментар
silni-i-stilni
silni-i-stilni

Предишна статия: Ден 1: Полезни „нещица”

Днес целта е да разпалим чувства и енергия на признателност, колкото е възможно повече. Просто насочете вниманието си върху всички неща, за които наистина сте признателни: вашите любими моменти от деня, неща, хора. Помислите за тях, напишете ги и оценете всичко, за което сте благодарни.

Лично аз обожавам да започна деня с вкуса на моята любима напитка – айс кафе. Обичам да гледам изгрева на слънцето, което ме заслепява когато карам към работа. Обичам хората, за които се грижа. Обичам, че хората ме обичат. Обичам да откривам нови неща, които ме привличат. Обичам да се мушна под пухкав и топъл юрган през студените вечери. Обичам да изпълзя в леглото си, вечер, когато не трябва да си навивам часовника за сутринта, защото така наистина се отпускам и разтапям в леглото. Обичам да гледам сърнички да минават праз двора. Обичам лукса да си дремна 10 минути. Обичам това, че обичам да рискувам. Обичам това, че винаги съм готов да каже „ДА”. Обичам лукса да имам автомобил и да имам възможността да скоча в него и да карам, в която посока си пожелая, когато си пожелая и с когото си пожелая. Обичам да правя свежа салата. Почакайте, обичам продавача на зеленчуци, затова, че ми ги доставя. Обичам фермера, който отглежда марулите за мен. Обичам човека, изобретил топлия душ. Обичам това, че наистина има безкрайно много неща, за които съм признателен в този свят.

Схванахте идеята… веднъж като започнете е трудно да спрете. Това се казва разпалване на признателността. Упражнявайки се в този начин на мислене, запълвате съзнанието си с положителни емоции и не оставяте място за нищо, предизвикващо яд или раздразнение в живота ви. Затова не чакайте, вземете лист и химикал и започнете да пишете. Продължавайте и не спирайте и вижте какво ще излезе от всичко това. Най-важното е да разпознаете това, което чувствате. Чувството на любов и признателност за света около вас ще бъде вдъхновяващо!

Чашата е наполовина пълна или наполовина празна? Отговорът е – каквато вие си я пожелаете. Това напълно зависи от вас, от въображението ви и мислите ви. А мислите се превръщат в неща. Така, че избирайте мъдро и се упражнявайте да сте признателни!

Следваща статия: Ден 3: Аудио обучение

Rick Schaefer, M.D.
www.extremethoughtmakeover.com