Жертвите във Волгоград станаха 34

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Вече 34-има са жертвите на двата атентата във Волгоград, след като двама от тежко пострадалите починаха през нощта срещу 31 декември, съобщи руската секция на Би Би Си, като се позова на здравното министерство. Жертвите при взрива на гарата са вече 18 души, а тези от взривения тролейбус – 16.

 

В болница остават повече от 60 души ранени при взривовете на жп гарата на 29 декември и в тролейбус ден по – късно. В областта е обявен петдневен траур до 3-ти януари. Всички прояви, свързани с събирането на голям брой хора, са отменени. 

 

Говорителят на разследващия комитет Владимир Маркин потвърди, че и взривът в тролейбуса е направен от камикадзе, както и че е налице връзка между двата атентата. „Възможно е двата взрива да са направени на едно и също място“, заяви Маркин.

 

Руски медии съобщават за моменти на паника във Волгоград. В социалните мрежи се появиха лъжливи информации за още два взрива в трамвай и маршрутка. Властите призоваха към спокойствие.

След двата терористични атентата във Волгоград беше започната операция по сигурността „Вихър-антитерор”, по време на която бяха задържани 80 души, предаде РБК Дейли. В хода на акцията, в която взимат участие полицейски служители и военнослужещи, са задържани граждани за различни правонарушения- проблеми с документите или носене на оръжие. От началото на операцията вчера сутринта до този момент са проверени около 1500 оживени места (кафета, търговски центрове).

Руска Федерация