Владимир Путин пристигна във Волгоград

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Владимир Путин пристигна във Волгоград

01 Януари 2014 | 11:38

/КРОСС/ Президентът Владимир Путин пристигна във Волгоград в първите часове на новата година, предаде ИТАР-ТАСС

В последните дни на два пъти градът стана арена на самоубийствени атентати, при които загинаха 34 души, а десетки бяха ранени.

Путин ще посети болница и ще проведе заседание на щаба, ръководещ антитероростичната операция „Вихър-антитерор“ в района.

Във Волгоград Путин прелетя от далекоизточния Хабаровск, където посрещна новата година. Визитата е отговор на критиките за странното мълчание на Кремъл около атентатите.

Заедно с държавния глава, в града са здравният министър Вероника Скворцова, ръководителят на Федералната служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников, вътрешният министър Владимир Колоколцев и губернаторът на областта Сергей Боженов.

„Духът ни е силен. Нищо не може да ни сломи“, заявили ранените по време на срещата си с Путин в болницата. Той се е поинтересувал какво допълнително може да се направи за пострадалите.

Част от ранените бяха прехвърлени за лечение в Москва.

„Низостта на престъпленията, които бяха извършени тук, във Волгоград, не се нуждае от допълнителни коментари. Както и да мотивират своите действия престъпниците, няма никакво оправдание за извършените престъпления против граждани и специално жени и деца“, заяви президентът по време на съвещанието в града по въпросите на сигурността. Путин поиска да се обърне специално внимание за сигурността на жените и децата.

Междувременно той посети мястото на взривения тролейбус, където постави букет цветя.

 

 

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.