Впечатляваща PC кутия, вдъхновена от японски анимации

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

И преди сме виждали щури идеи за PC кутии, но нищо не може да се сравни с произведението на Hiroto Ikeuchi. Той е създал нещо повече от „разчупена” кутия – той е въвлякъл всички компоненти, за да пресъздаде една страхотна сцена, повлияна от аниметата Gundam и Macross, пишат от Wired. Ikeuchi прекарал почти цяла година в изграждането на тази диорама. Това е един малък, детайлен свят, който просто е оградил едни напълно функциониращ компютър.

 

Ikeuchi, който е дизайнер по професия, обича да нарича творението си „тайната база”. Може и да е тайна, но в никакъв случай не изглежда статична. Войниците изглеждат така, сякаш бързат за някъде, а из пейзажа има много машини, които чакат някой да ги ремонтира. В изработването на тази сцена са използвани пластмасови играчки, елементи от различни джаджи и останки от компютърни части. На върха на кулата е разположено и едно изключително мощно лазерно оръдие, изработена от DSLR фотоапарат.

 

 

Модификациите не свършват до тук. Авторът се е постарал да въвлече и периферията към тази впечатляваща PC кутия. Клавиатурата е специално военно скеле, а мишката – танк (нито едно от двете не изглеждат много удобни, но изкуството иска жертви). Тъй като стандартните Sandisk флаш памети няма как да се впишат в цялостната обстановка, Ikeuchi е изработил 8 различни USB „флашки“, които имат формата на тежка артилерия.

 

В момента компютърът е на изложение е Ars Elecronica Center в Австрия. Можете да разгледате тази впечатляваща PC кутия в нашата галерия.