Фън Шуй и годината на Дървения кон

10
Добави коментар
si111
si111

От доста години популярността на древното китайско изкуство Фън Шуй предизвиква спорни мнения. Според него построяването на дома на благоприятно място и неговата обща подредба спомага за процъфтяването ни както в професионален, така и в личен и здравословен аспект. Днес не само в  Азиатските страни, но и в цял свят се обзавеждат различни постройки в съответствие с препоръките на фън шуй. Според философията му, ако не обзавеждате според тези изисквания е възможно сериозно да навредите на отношенията си с околните, и на хармонията в дома си. Има някои основни аспекти  при обзавеждането по Фън Шуй, които трябва да знаете, ако решите да се възползвате от него:
Ъгловото разположение е от първостепенна важност. Според Фън Шуй, в дома ви не трябва да има остри ръбове по стените, нито пък предмети с ъгловати форми. Счита се, че те вредят на вашата Чи енергия. При обзавеждането, творческите способности и вкусове са много важни.

За да се чувствате удобно у дома, трябва да го декорирате по начин, който вие сами да харесвате, който да ви кара да се чувствате спокойни и заредени с енергия. А за да се постигне това, трябва да се разделите с острите ръбове, декоративни греди и скосени тавани, тъй като те спират притока на тази енергия.
Поверието за преградите е много интересно. От една страна се счита, че сме най-защитени ако зад нас има стена или преграда. От друга, прага се приема като енергийна преграда, която разделя два свята – твоят и чуждият. Тази невидима граница пречи да се установи контакт с останалия свят, поради което трябва да се избягва.
Огледалата са много важни за Фън Шуй и за тях е отделено специално място. Освен факта, че трябва да са чисти, те трябва да са и достатъчно големи като размер, че човек да може да се огледа в цял ръст. Това ни помага да си изградим цялостна представа за това как изглеждаме и какво впечатление ще направим на околните. Огледалата не бива да са поставени срещу входната врата, защото ще отблъскват влизащите гости в дома. Нито пък да са поставени на вратата на тоалетната, тъй като привличат енергия на място, откъдето бързо може да изтече навън. Най-добре е да се постави от дясната страна на входната врата, като се предостави достатъчно специална светлина, която обаче да е отделена от цялостното осветление на антрето.
Фън Шуй съветва къщата ви да е наситена с различни растения, както вътре, така и извън къщата. Те спомагат за увеличаване на Ци енергията (добрата енергия) и намаляване на лошата енергия – Ша. Цветя, които имат тръни и шипове е по-добре да бъдат изхвърлени от дома ви и от градината ви. Най-подходящи са такива с кръгли листа. Те канят добрата Чи във вашата къща.
Така че, помислете следващия път, когато се местите на ново място или пък просто решите да направите малки промени в обзавеждането. Това е едно добро решение и много полезно учение за вас и за другите около вас. Направете така, че дома ви да бъде вашето убежище, мястото, където се чувствате спокойни и уверени, като се доверите на изпитаното древнокитайско учение Фън Шуй.

Символът на 2014 год. – Синия дървен кон, според фън шуй е символ на щастие, късмет, здрава основа, свобода и закрила. Конят носи със себе си вятъра на промяната и благоприятни моменти в живота. Ще бъдат възнаградени работливите и упоритите. Ще бъдат благословени сватбите. А родените ще бъдат докоснати свише. Любителите на пътешествия, ще достигнат мечтите си. Поставете фигурка на кон до входната врата на дома или офиса си и закрепете към копитото му монета. Тогава той ще ви донесе не само успехи, щастие и късмет, но и пари.

Фън Шуй и годината на Дървения кон 5.00/5 (100.00%) 1 vote