Тейнур Марем остава в Хасково

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Централният защитник Тейнур Марем остава в Хасково 2009 до края на първенството. Младежкият национал ще продължи да бъде със статут на преотстъпен от шампиона Лудогорец. За това са се договорили управите на двата клуба. На 99 % можем да кажем, че Тейнур остава при нас, потвърди спортно-техническият директор на клуба – Николай Топузаков. Цветомир Матев и Златко Николов няма да бъдат част от отбора през пролетта. Двамата са освободени, добави той, пише Хасковска Марица.

Още след края на есенния дял на първенството на „Б“ група, стана ясно, че тимът ще се раздели с някои играчи, които не се вписват в схемата за игра във втория ешелон. 

Припомняме, че Хасково комплектова отбора си за „В“ група, а бе поканен  при аматьорите в последния момент, след отказа на няколко отбора. 

Цветомир Матев най-вероятно ще подсили родния си клуб Димитровград, който през този сезон върви трудно в Югоизточната „В“ група. Апетити към Златко Николов имат пък от Свиленград 1921, където защитникът изигра два сезона преди да се върне на Ямача в края на миналото лято.

Две седмици преди началото на зимната подготовка от щаба на Хасково съобщиха, че ще се търсят трима или най-много четирима нови играчи. Единият от тях ще бъде вратар, след като договорът на Ивайло Василев изтече в края на декември и не бе подновен. Юношата на Левски ще пази през пролетта за Монтана. 

Хасково започва подготовка на 15 януари. Все още няма яснота за евентуални контроли.