Криптата на Цивилизацията

107
Добави коментар
Segmadis
Segmadis

– July 6, 2009Публикувано в: История, Мистерии

20 Flares

20 Flares

×

В живота ни има твърде много неизвестни, които в повечето случаи са независещи от нас самите, но понякога се намират и такива, които са създадени от нас – хората. Нека да направим една кратка разходка из едно помещение затворено за посетители вече почти 70 години.

Намираме се Джорджия/САЩ, в мазето на залата Фиби Хърст на университета Оглеторп, където намираме една стая направена от неръждаема стомата, затворена здраво с такава врата. Стаята е толкова добре изолирана от околната среда, че нито въздух, нито вода могат да проникнат в нея. Неголяма стая приблизително 20 на 10 метра в тази стая е събрана от група ентусиасти на най – модерните (за времето си) носители информацията за това кои сме, какви сме, до какви знания сме достигнали и към какво се стремим. Всички материали са събирани грижливо в годините между 1937 до 1940г.

Както вече беше споменато по – горе тази стая не е била отваряна почти 70 години и ще остане затворена през следващите 6104 години без човешки крак да стъпи в нея. Всичко за тази идея тръгва от Др. Торнуел Джейкъбс през 1936г. Идеята му била, а и станала да се запази част от технологичния напредък на цивилизацията ни някъде за бъдещите поколения. Затова той създал екип с който в следващите 4 години събирал всичко, което влизало в списъка и оставяли тези вещи в тази стая. Интересно е също така как е била решена годината през която да бъде отворена стаята, а именно 8113г. сл.хр. Годината се получила след като сметнали, че египетския календар, който по това време бил най – стария на света започвал своето броене точно 6177 години преди деня на затваряне на стаята и така събрали тези 6177 години с годината в която била дошла идеята и започнала същинската работа по стаята и се получила 8113 година. Както и сами се досещате никой не е наясно дали тази стая ще издържи толкова време преди да бъде отворена или разрушена, но в случая важното, е че такова желание има и нищо чудно след още 6 хиляди ходини, когато отварят стаят хората, да я проучват като доста сериозна археологическа находка.

Както се вижда от всички снимки досега всичко говори, че по онова време хората правещи това начинание са били изпълнени с доста дълбок оптимизъм относно технологичния си напредък и затова може би тази стая все още съществува и в днешно време, като един вид почитане на поколенията създалия доста преди ние да се появим на бял свят. Дано и нашите деца, внуци, правнуци и докудето стигне родовото ни дърво след 6 хиляди години да знаят, че имат такъв завет за бъдещето.

П.П. И все пак ми е интересно какво ли има вътре.

Neshtoto.com