Магазинче за усмивки, индивидуалност и плетени бижута

2
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Независимо че празниците отминаха, винаги е подходящо да зарадвате себе си или любим човек с красив подарък. Ръчно изработените бижута са перфектен вариант, защото ни карат да се чувстваме уникални и специални.

Елизабет Добрева и майка ѝ Вили Добрева искат да дарят усмивки на хората с невероятните плетени аксесоари, които изработват сами. Двете дами създават от естествена коприна уникални обеци, брошки, пръстени или отделни елементи, с които можете да освежите друго бижу.

Но нека оставим Елизабет да разкаже повече за Silk & Roses.

Как решихте да започнете това занимание? Моята майка е невероятно сръчен човек с много ясно усещане за естетика. Преди около година беше пленена от ирландската дантела. Жените в нейния род са били изключителни плетачки, затова тя реши, че също може да се научи. Преди няколко месеца ми показа няколко елемента, подобни на листа, с които смяташе да украси своя блуза. Аз взех едно от тях, сложих го до ухото си и реших, че това са много красиви обеци.

Още първия път, когато ги сложих, приятелките ми бяха възхитени. Тогава споделих с мама идеята си, че ще бъде страхотно да правим нещо заедно, което да е толкова красиво и да ни носи удовлетворение.

Какво представлява ирландската дантела, която използвате при изработката на бижутата? Това е техника за плетене с една кука, с която се правят различни мотиви – листа, цветя. Ирландската дантела съвсем не е ново явление, но подобно нещо, изработено от коприна, до момента не бяхме виждали. Избрахме именно коприната, защото тя е много красив материал, устойчива е и чрез нея най-добре предаваме посланието, което влагаме в нашите бижута. Искаме да накараме всяка жена да се чувства нежна, женствена и свободомислеща.

Как измисляте моделите на аксесоарите? Светът наоколо е вдъхновяващ и ние целим да го показваме като такъв на всички. Откакто съществува Silk & Roses, той е източник на още повече вдъхновение и за самите нас. Досега не сме направили две еднакви бижута. Те просто винаги стават различни, измисляме нови модели, обогатяваме вече съществуващи и се стараем всичко, което правим, да носи естетика.

Какво развитие виждате за вашия бизнес? Ние се стараем да изградим бранд със свой собствен почерк, енергия и атмосфера и занапред ще продължаваме да работим в тази посока. Искаме да накараме хората да се почустват специални и уникални, защото знаем колко е важно да изразяваме индивидуалността си. Тя е в основата на това да общуваме с подходящите за нас хора.

Silk & Roses ни помага именно за това – да изразим себе си по много различни начини. В бижутата ни има много женственост, хармония, любов и креативност, всяка наша опаковка и етикет са различни и носят своя собствена идея. Хората търсят това. Едно от нещата, които ни дават наистина голям стимул, са отзивите на клиенти. Споделят, че с бижутата ни винаги правят впечатление на околните: в банката, в магазина, на парти с много гости, дори по улицата. Имаме план за развитие за следващите няколко години и ще ви изненадваме с още много неща.

Още от невероятните копринени бижута ще намерите на страницата на Silk & Roses.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!