Как да направим най-доброто от нашата къса, къдрава коса

1
Добави коментар
simse
simse

Ако сте щастливки и имате къдрава коса, на първо място трябва да се чувствате благословени, а не прокълнати. Противно на това, което се разпространява в популярната култура, не винаги правата коса е предимство. Вярно е, че къдравата коса има нужда от повече поддръжка, но при правилна грижа и стилизиране къдравата коса може да изглежда зашеметяващо и да промени изцяло визията на човек. Ако косата ви е естествено къдрава, може да я подстрижете късо, за да е по-лесна за поддържане и пак да изглежда добре.

Най-хубавото нещо на това да имаш къдрава, къса коса е че трябват много малко усилия, за да изглежда добре. Редовно измиване и подхранване, редовно подстригване и да се уверите, че ще остане мека е всичко, което е необходимо. И дори тогава не сте ограничени до една прическа. Може да й направите най-различни прически като например добре оформена прическа с гел, остри етажи, наполовина къдрави кичури или пък подчертана със сладък бритон.

Най-популярната прическа за къдрава, къса коса е т.нар прическа боб (каре). Тази прическа включва подстригване на косата така, че да оформи лицето ви. Косата пада естествено и почти не се нуждае от поддръжка. Дори и на ветровито място, вие ще изглеждате елегантно и красиво, тъй като стилът на прическата е леко небрежен. За тези, които не искат да подстригват косата си твърде късо, могат да я подстрижат с дължина до брадичката и да я направят на етажи за повече ефект. Въпреки че етажите обикновено се правят на права коса, гъстотата на къдравата коса ги прави да падат по-добре.

Къдравата, къса коса обикновено е гъста и с много обем. Просто си направете бретон и ще промените визията си в по-сладурска. За официални случаи можете да направите къдрици, които да подчертаят лицето ви. Ъгловите прически също са много подходящи за къдрава, къса коса. Те са гъвкави, весели и лесни за поддръжка. Те са чудесен избор за тези, които нямат време, търпение или склонност към модата, като бизнес дами, млади майки, студенти и др.

Поддръжката на тези прически също е много лесна. Всичко, което трябва да правите е да миете косата си редовно и да я подстригвате от време на време. Ако сте проклинали къдриците си досега, е време да изпробвате някои от иновативните прически за къдрава, къса коса. Опитайте готини кичури, за да имате красива коса и да промените външността си. Хубавата прическа е нещо повече от това да изглеждате добре. Тя ви кара да се чувствате добре и харесвани, тоест с повече самочувствие.

Четете още март 6, 2015Има много начини, по които можетефевруари 26, 2015Парабените са тема, която ефевруари 9, 2015Може да имате всички подходящиянуари 9, 2015Защото всяка жена има правото наянуари 3, 2015Никой няма да забележи –ноември 20, 2014Омръзнало ли ви е непрекъснато даноември 16, 2014Вашият пътеводител къмноември 7, 2014Това безпокойство сериозно вредиоктомври 15, 2014Откажете се от тези лоши навици, заоктомври 13, 2014Искате да си направите у дома