Домашен мехлем с масло и лук лекува всичко

1
Добави коментар
milk1
milk1

Ние от Jenata.org обожаваме да се глезим с домашна козметика. Няма нищо по-добро от това сами да приготвим мехлем и то с изцяло натурални продукти.

Днес смятаме да ви помогнем като ви научим как да си направите универсален мехлем, който успешно лекува повърхностни рани.

В емайлиран съд на водна баня разтопете и оставете да заври 100 грама свинска мас. През това време смелете на ситно четири средни глави лук, добавете ги в маслото и варете на слаб огън за 6 – 7 минути, като непрекъснато разбърквате с дървена лъжица.

След това добавете 1/3 част от бебешки сапун, който предварително сте настъргали, 50 грама наситнена борова смола, 30 грама натрошен пчелен восък и варете на слаб огън в продължение на още 20 минути. Не забравяйте да бъркате. Свалете от котлона и прецедете през двоен тензух. Изсипете готовия мехлем в стъклена кутийка от някой стар ваш крем, изчакайте да изстине и го съхранявайте на тъмно и хладно място.

Ако някога ви се наложи да ползвате мехлема, трябва да знаете и инструкциите му за приложение. А те са следните: нанесете мехлема върху памучен плат и го наложете върху раната. Покрийте го с хартия като компрес и закрепете с бинт. Сменяйте компреса всяка сутрин и всяка вечер, докато раната остане в миналото.

Снимка: cdn.glamcheck.com Автор: Stefi

Домашен мехлем с масло и лук лекува всичкоРейтинг: 5.0 от 5.0 / (1 глас)