Съдебните следователи с финална версия за смъртта на Пол Уокър

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Причината за смъртта на известния холивудски актьор Пол Уокър е превишената скорост, с която е карал приятелят на звездата от филмовата поредица „Бързи и яростни“, финансовият консултант Роджър Родас, съобщи Reuters, като се позовава на огласените заключения на съдебните следователи от окръг Лос Анджелис.

Преди да загуби управление, да се блъсне в стълб и дърво и да се запали, автомобилът „Porsche Carrera GT“, управляван от Родас, се е движил с около 160 километра в час. А на отсечката, където е станала катастрофата, е имало знак за ограничение от 70 километра в час. 

Според съдебните следователи при анализа на кръвта на Уокър и Родас медиците не са открили следи от алкохол, кокаина, опиати, марихуана или други наркотични вещества. 

Според заключението на съдебните лекари от окръг Лос Анджелис холивудският актьор Пол Уокър и приятелят му Роджър Родас са починали от „комбинирания ефект на травматичните наранявания и изгарянията“, получени по време на автомобилната катастрофа. Уокър е pолучил множество фрактури, счупени са били много от костите на тялото му, включително челюстта, ръката, ребра, таза. В доклада се казва, че Родас е имал четвърта степен изгаряния на главата и шията, а също така фрактура на черепа. 

Звездата на филмовата поредица „Бързи и яростни“ Пол Уокър загина на 40-годишна възраст на 30 ноември 2013 година. 

Трагедията стана в градчето Санта Кларита, щата Калифорния, където Уокър бе отишъл за участие в благотворително шоу за набиране на средства за пострадалите от тайфуна във Филипините. 

Седмият филм от екшън поредицата „Бързи и яростни“, чиято продукция беше спряна след внезапната смърт на Пол Уокър, ще излезе на екран на 10 април 2015 г. 

Първоначално компания „Universal Pictures“ предвиждаше „Бързи и яростни 7“ да излезе на екран на 11 юли 2014 г. Броени дни след внезапната смърт на една от звездите на поредицата, Пол Уокър, филмовото студио спря продукцията. 

Поредицата „Бързи и яростни“ с Вин Дизел и Пол Уокър е реализирала над 2 милиарда долара в международния бокс-офис, припомня БТА.