Как да забременеете по-лесно и бързо?

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Много двойки мислят, че процесът на забременяване зависи предимно от това колко често правят секс. Освен редовността на секса има редица други важни фактори, на които е добре да обърнете внимание, когато искате да заченете бързо и лесно.

Обърнете внимание на начина на хранене

Опитайте се да намалите приема на мазни и преработени храни. Започнете да спортувате. Редовната физическа активност и правилното хранене наистина могат да увеличат шансовете ви за по-лесно и бързо забременяване. Консумирайте повече пресни плодове и зеленчуци като боровинки, малини, червени чушки, домати и листни зеленчуци.

Фолиевата киселина е от съществено значение за процеса на зачеване, затова направете част от вашето дневно меню храни като спанак и броколи. Включете две или три дневни порции на млечни продукти в дневното си хранене и балансирано консумирайте месо.

Правилното хранене, физическата активност и приемането на витамини и минерали важи не само за вас, но и за половинката ви. Мъжете също трябва да приемат достатъчно количество витамини Е и С.

Тялото ви се нуждае от няколко основни хранителни вещества за по-бързо и успешно зачеване. В тази група влизат основно витамини, които освен с храната, може да приемате и под формата на хранителни добавки. Те са:

Витамин E
цинк
мед
калий
Витамин A
Витамин C
Витамин D
Рибофлавин (витамин B2)
Ниацин (витамин B3)

Обърнете внимание на теглото си

Наднорменото тегло може да се окаже сериозна пречка пред забременяването. То увеличава вероятността от появата на високо кръвно налягане, диабет в случай на забременяване. От друга страна ниското тегло също не се препоръчва.

Детоксикирайте тялото си

Това един добър начин да освободите тялото си от голяма част от токсините, които са се натрупали в него. Най-напред започнете с пушенето и употребата на алкохол, които могат да намалят шансовете за бързо зачеване. Добре е да ги намалите, ако не може да се откажете напълно от тях. Това важи не само за вас, но и за вашата половинка. Вредните навици могат да се отразят и на качеството на спермата.

Правете редовно секс

Колкото по-често правите секс, толкова повече увеличавате шансовете да имате бебе. Затова правете поне два пъти седмично секс.

Посетете вашия лекар

Не пропускайте редовните гинекологични прегледи, особено ако имате някакъв проблем. Хубаво е както вие, така и партньорът ви, да си направите пълни медицински прегледи. Не на последно място – следете за редовността на месечния ви цикъл и овулацията.

Обикновено овулацията настъпва след около две седмици от първия ден на месечния цикъл. Докато сперматозоидите могат да оцелеят около седем дни в женското тяло, продължителността на живот на яйцеклетката е от 12 до 24 часа след нейното отделяне.

Намалете стреса

Той може да окаже негативно влияние върху вас и качеството на спермата на партньора ви. Намаляването на стреса е също толкова важно, колкото и намаляването на вредните навици. Проучване на Оксфордския университет установи, че жените, които са по-стресирани имат с 12% по-малки шансове да заченат по-лесно и бързо по време на фертилния им период. Направете релаксиращите процедури част от вашия живот, посещавайте йога, масажи и правете отпускащи вани.