Почина един от най-емблематичните президенти на ММА федерации!

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Светът на бойните спортове се прости с Ивайло Арбитов – човекът, внедрил легендарния октагон за първи път в България

На 2 януари неочаквано за всички, ни напусна един от основателите на една от първите ММА организации в страната WRKO – Ивайло Арбитов.

За незапознатите това е просто човек, занимавал се с бойни спортове, но за всички останали, които знаят малко повече за Иво е ясно, че всъщност става дума за нещо много по-голямо. Става дума за същия този г-н Арбитов, посветил живота си на това ММА да е нещо повече от просто три букви. Защото Иво бе готов да се лиши от каквото е нужно, в името на това смесените бойни изкуства да бъдат на почит в България.

Заедно с Теодор и Николай Петкови, Ивайло внедри за първи път в страната легендарния октагон, като арена за сблъсъците между отделните бойци.

Така наречената „клетка“ бе малко позната в страната, но благодарение на няколкото поредни гала вечери по ММА, прикова вниманието на родната аудитория. И не говорим просто за място, на което двама състезатели се срещат и показват на какво са способни. Напротив – някои от бойните вечери на WRKO се състояха на локации, на които можеха да завидят и най-идейните сценаристи зад Океана, а битките се провеждаха на турнирен принцип, с оглед на който победителят за вечерта беше само един – най-добрият.

Sportal.bg изказва своите съболезнования към близките и приятелите на Ивайло Арбитов.