На мода са русите мъже – Edna.bg

13
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Модните експерти смятат, че актьорът Раян Гослинг е основоположникът на „русокосата“ мода

Снимка:
Getty/Images

Все по-голям става броят на мъжете, които посягат на естествения си цвят коса и изсветляват косите си.

Изглежда, че силният пол се вдъхновява за промяна във външния вид най-вече от известни модели и актьори.

Водещите коафьори и експерти спрягат именно актьорът Раян Гослинг за един от виновниците, вдъхновили нашумялата тенденция.

Според британско изследване, мъжете не просто се опитват да прикрият белите си коси, а всячески се стараят да подражават на младите и известни знаменитости, представители на силния пол.

Все повече от господата стриктно следват модата и копират звезди като Мат Деймън, Брад Пит, Раян Филип, Даниъл Крейг, Матю Макконъхи, Дейвид Бекъм, Оуен Уилсън и Джон Бон Джоуви.

Анализаторите предвиждат, че скоро няма да се наблюдава поскъпване в цените на продуктите за коса за мъже. Дори се очакват големи намаления и по-голям избор на пазара.

Повечето мъже предпочитат сами да боядисват косите си и да експериментират пред огледалото пред това да посещават фризьорски салони.

Според проучването, развиващите се технологии също имат пръст в новата тенденция при мъжете. Това се дължи на факта, че на телефоните ни все по-често се появяват апликации, които ни позволяват да се видим със съвършено различен вид от обикновения.