Панирани Камембер и Бри със сос от горски плодове

14
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Сиренето Камембер буквално се е превърнало в нарицателно име за френско сирене. В наши дни обаче е много трудно да се намери истински Камембер, тъй като масово се копира и шансовете да се попадне на истинското сирене не са много големи. Камембер се прави в района на Нормандия в северната част на Франция, а по-точно в и около селището Камембер (откъдето носи и името си). Бри пък е меко френско сирене, приготвяно от краве мляко. Повърхността на брито е покрита с бяла плесен, която обаче няма характерен вкус. Самото сирене под плесеновата обвивка е с бледожълт, сламен цвят. Брито има нежен вкус, с лек гъбен аромат. При добро узряване се добавят и малко по-остри нотки.

Необходими продукти: 100 г сирене Камембер 100 г сирене Бри 1-2 яйца малко брашно галета за соса (всичко се вари до леко сгъстяване): шепа замразени къпини шепа замразени малини (ако нямате замразени може и от сладко) 2-3 с.л. боровинки 2-3 с.л. вода захар за вкус 20-30 мл десертно червено вино

Начин на приготвяне: Сиренето се нарязва на кубчета. Парчетата след това се овалват в брашно, после в яйце и накрая в галета и се пържат в сгорещено олио. Вадят се върху домакинска сълфетка. Когато сирената са изпържени и подредени (вече без салфетката) се поливат със соса и се сервират топли.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It