NVIDIA GeForce GTX 780 Ti Kingpin

13
Добави коментар
hackercho3
hackercho3

EVGA представи EVGA GeForce GTX 780 Ti Kingpin Edition (фабрично овърклокната версия) на графичната карта GeForce GTX 780 Ti с един GPU по архитектура Kepler GK110 разработена за овърклок .

 

EVGA GeForce GTX 780 Ti Kingpin Edition

 

Тя позволява да се играе на всички игри с ултра настройки и максимална резолюция на съвременните 4к  дисплеи за UltraHD игрите при най-високата разделителна способност.

 

 

GeForce GTX 780

 

 

EVGA  обяви, че за разлика от стандартната версия очакваната честота на овърклок на ядрото на EVGA GeForce GTX 780 Ti Kingpin Edition е повече 1.85 GHz при използване на екстремно охлаждане. Нормално работеща при 875 MHz (Base Clock) и 928 MHz (Boost Clock) се вижда, че има голяма мащабируемост при овърклок. Тази карта е окончателен отговор в търсенето на графична карта с най-голям овърклок.

 

Снабдена е с 2880 универсални шейдърни процесори (CUDA), 240 тектурсни блока и 48 модула за растерни операции. GPU процесорът на GTX 780 Ti работи на 875 MHz (928 MHz Boost Clock). Ефективната работна честота на 3 гигабайтовата вградена GDDR5 видео-памет с 384 GB/sec – шина е 7 GHz (за сравнение Radeon R9 290X има 320GB/sec – шина).

Тя е с подобрена схема с фиксирана автоматична донастройка на честотата, подобрена схема за захранване на графичното ядро, процесори (CUDA) – с 25% повече, отколкото при стандартната версия GeForce GTX 780, 10 см. вентилатори и др. Картата има три захранващи конектори 8 -пинов, 6 -пинов и PCIe захранващ конектор за да се гарантира безпроблемното захранване при  екстремен овърклок. Видеокартата автоматично преразпределя натоварването върху трите входа за захранване (6- и 8-иглените конектори и PCI Express слота). Това позволява да се осигури 450W мощност за всякакви овърклок нужди. Максималното енергопотребление на GTX 780 Ti е до 250 W без овърклок. Постигнато е безпроблемно функциониране на ускорителя при GPU честота от 1054 MHz при стандартната версия, като температурата на графичното ядро се покачва пренебрежимо малко. Източници твърдят, че стабилността при овърклок и работа в реални игрови тестове също се оказва на ниво. Повишаване на честотата може да се направи и на паметта. Тази карта е предназначена да служи за една-единствена цел – да бъде най-добрата карта в света за овърклок. От NVIDIA твърдят, че техният  нов ускорител е с 30% по-бърз от конкурентния Radeon R9 290X. Сравнение между GeForce GTX 780, EVGA GeForce GTX 780 Ti Kingpin Edition и предишните графични адаптери на NVIDIA, както и на цените може да се направи тук: