Тодор Алексиев: Ще търсим медали

13
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Капитанът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Тодор Алексиев даде интервю от летището в Москва, където пристигна в късния следобед.

Посрещачът сподели, че класирането за Световното първенство в Полша през септември означава, че: „Тимът ни си върши много добре работата. За пореден път ще участваме на Световно първенство, продължаваме нагоре и ще търсим медали! Спечелването на визата не беше леко. Нямахме много време да се подготвим. Бяхме се подготвили за много тежък турнир. Не знам защо срещу Холандия се получи лесно, а отборът им не беше за подценяване. Те играха много добре, но ние успяхме да ги пречупим рано и да си вземем нашето”.

Относно загубата снощи от Чехия с 2:3 гейма, капитанът ни коментира: „Мачът бе такъв, че ти трябва един гейм и след като го спечелиш е много трудно да продължиш мотивиран. Момчетата се опитаха да победят, но просто не се получи. Играха добре, имахме своите шансове да победим, но мачът беше без значение след първия гейм!”.

Оказва се, че разтежението, заради което Алексиев не взе участие в мача с Кипър в Опава може да е не съвсем леко.

„Явно не е леко, защото ми създаваше доста проблеми. В Русия ще се види. Но утре имам важен мач със Сургут срещу Казан и след това ще се разбере какво се случва”, поясни от Москва още Тодор Алексиев за Гонг.