Защо убиха красавицата Хюлия?

2
Добави коментар
mignews
mignews

Зловещото убийство на 24-годишната студентка Хюлия Маджар потопи в скръб варненското село Белоградец и потресе цяла България. Трупът на момичето бе открит обезобразено в лозов масив край магистрала „Хемус“, недалеч село Езерово, и повече от 24 часа от МВР и прокуратурата отказваха да съобщят подробности по случая.

Днес красавицата бе погребана по традициите на исляма в родното си село Белоградец – увита в бяло одеяло и положена в гроб. „Тя беше бижуто на селото. Не само красива, но и с добър характер“, оплакваха я всички в селото и бяха категорични, че Хюлия е убита от ревност.

„Баща й Назми има фурна за хляб, занимава се със зърнопроизводство заедно с брат си Назиф, заможни са, но не са богаташи в никакъв случай. И те си имат проблеми, все още не са върнали кредитите“, коментираха хората в Белоградец. Нейна приятелка намекна, че зад зверството може да стои бившият приятел на Хюлия – Николай, който миналото лято се появил в селото с пистолет на кръста.

По думите й още приживе Николай не можел да преживее раздялата си с красавицата Хюлия, идвал в селото и я заплашвал. Самият Николай обаче е намерен от полицията, разпитан е и е освободен. Той сам предложил да бъде подложен на детектор на лъжата, за да се види, че няма нищо общо с убийството на красивата туркиня. Хюлия изчезва 15 минути преди настъпването на Новата година. Тя празнува с приятели в единственото местно заведение, когато телефонът й звъннал минути преди полунощ.

„Каза, че излиза за 5 минути, за да се види с най-добрия си приятел Иван, и повече не се върна. Ние стояхме до към 1 часа. Помислихме, че са отишли другаде, на някой купон извън селото, и изобщо не се притеснихме“, разказаха пред „Всеки ден“ приятели на студентката. Потресени, те вече са направили група в социалната мрежа фейсбук и искат смърт за изродите, които са я убили. След като излязла от механата, Хюлия на няколко пъти звъняла на друг свой приятел – Аксел, но компанията не видяла нищо необичайно и хората се разотишли от механата на баща й.

След като не бе открит на адреса си, Иван Костадинов бе обявен за издирване и в ранния следобед бе арестуван в Румъния. „Все още не е разпитан“, лаконични бяха от прокуратурата. От МВР обаче неофициално оповестиха, че най-вероятно той е убиецът на момичето.

След като Хюлия не се прибрала у дома, баща й Назми тръгнал с колата из околността да я търси. Без да подозира, той стигнал до лобното място на собственото си дете и видял кървавата диря на моста на магистрала „Хемус“ близо до съседното село Млада гвардия. Прибрал се у дома след безуспешното търсене и в ранния следобед на 1 януари получил съобщение на мобилния си телефон. То гласяло: „300 000 лева и ще я върнем жива, но не се обаждай в полицията“. Назми обаче не послушал съвета и светкавично се обадил в полицията.

Според разследващите обаче не това е причината Хюлия да бъде убита. „Тя е била мъртва, когато са поискали откуп за нея. Най-вероятно причината за откупа е да се заблудят полицаите, че някоя друга банда, специализирана в изпълнението на мокри поръчки, е съпричастна към отвличането“, коментираха пред „Всеки ден“ от полицията. Ченгета обаче отказаха да потвърдят информацията, че есемесът с искане за откуп е пратен от телефона на самата Хюлия.

Трупът на момичето е намерен 5 дни след изчезването. Убита е най-вероятно в автомобил, като според аутопсията причината за смъртта й са множество удари с тъп предмет по главата, които са довели до остра кръвозагуба. Момичето е умряло в мъки.

Случаят със зверското убийство на Хулия върна кошмара от спомена за Мирослава от Перник. Момичето също бе отвлечено и удушено часове след похищението си. Въпреки това похитителите й Стойчо Стоев и Марио Любенов-Заека поискаха от сестра й откуп от 50 000 лева. Стоев се самоуби при мистериозни обстоятелства, а Любенов бе осъден на 25 години затвор.

Арестуваният Иван е семеен с дете

Най-добрият приятел на Хюлия – Иван, който е арестуван във връзка с убийството й и е бил последният човек, който я е видял жива, е семеен и дори има детенце. Според профила му в социалната мрежа, той работи в казино във Варна и е завършил Техническия университет в морската столица.

Всички снимки, които е публикувал, са със съпругата и децата му, а според една от публикациите в профила, се е занимавал и с набиране на студенти за бригади в САЩ. Според запознати преди време Иван е имал интимни отношения с Хюлия. Той обаче категорично отказал да се разведе с жена си заради нея. Семейството на младата туркиня също не одобрявало връзката й със семейния мъж.

„Лека й пръст на Хюлия! Тя имаше доста лековато поведение за момиче от турски произход. Занимаваше се с всякакви мъже. Не е хубаво така да се говори, когато вече е няма, но такава е истината. Баща й много се притесняваше от нейните връзки“, разказваха в Белоградец.

Кръстена е на певица

Бащата на Хюлия е местен арендатор от Белоградец. Фирмата на родителите на убитото момиче се казва „Авшар“, на името на известна турска певица Хюлия Авшар. На нея майката и бащата кръстили и дъщеря си Хюлия. Много държели на нея и не давали косъм да падне от главата й. Поне 2 пъти в годината я пращали на скъпи екскурзии в чужбина.  Семейството има заведение с минизоопарк в края на селото, където се организирали и сватбени тържества и големи празненства.