Криминалист: Случаят с Хюлия е подобен на тези с Белнейски и с Яна

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Криминалист: Случаят с Хюлия е подобен на тези с Белнейски и с Яна

07 Януари 2014 | 08:38

/КРОСС/ Много е трудно да се направят изводи към момента и по двата тежки случая – двойното убийство във Варна и това на 24-годишната Хюлия Маджар от село Белоградец. С тази уговорка криминалистът Ботьо Ботев, който е и бивш директор на отдел „Убийства“, коментира лаконично случаите, които получиха широк отзвук в медиите. Той приветства колегите си криминалисти, които не дават прекалено много информация, макар журналистите да настояват, защото това би попречило на разследванията. В интервю за Нова тв криминалистът обаче не спести критиката си към разследващите органи като отбеляза, че е загубено полезно време веднага след изчезването на момичето. Той сравни този пропуск с подобни ключови случаи, които се разследваха дълго, а именно случаят „Белнейски“ и този с убийството на Яна в Борисовата градина в София. 24-годишната Хюлия Маджар от варненското село Белоградец, чието тяло бе открито край село Езерово, е била убита. По главата на младата жена са били нанесени множество удари с тежък тъп предмет. Последвалата силна кръвозагуба е причината за смъртта на момичето, показват резултатите от аутопсията, обяви Окръжната прокуратура във Варна.

Тялото на Хюлия беше открито на 4 януари в лозов масив край село Езерово. Жертвата излязла на 31 декември да празнува с приятели Нова година в помощение в родното й село Белоградец. За последен път е разговаряла с родителите след полунощ, след което телефонът й е бил изключен.

Вчера стана ясно, че е задържан Иван Костадинов, издирван за убийството на Хюлия. Според разследването Иван е бил последният човек, който е видял Хюлия жива и при предстоящия му разпит, когато той бъде доведен във Варна ще се установи неговата версия.

Засега не е потвърдена версията за отвличане с цел откуп или пък за лично отмъщение.

 

 

 

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.