Samsung с нов компактен безогледален фотоапарат и първи Premium S обектив

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Samsung обяви своя „професионално вдъхновен компактен безогледален фотоапарат“ NX30, който се отличава с качествени изображения, но и с голяма бързина. Компанията разширява и линията си от NX обективи с Premium S.

 

„NX30 продължава развитието на спечелилата награди NX серия фотоапарати, предоставяйки нови и подобрени характеристики като по-добър процесор за изображения и усъвършенствано „Смарт камера” предложение. Този фотоапарат не само отговаря на високите изисквания на потребителите за представяне, но е и лесен за употреба, така че никога да не пропускат момента“, каза Мюнг Суп Хан, изпълнителен вицепрезидент и директор на бизнес екипа за цифрови изображения в Samsung Electronics.

 

Samsung NX30 е оборудван с подобрения 20.3MP APS-C CMOS сензор, който се отличава с качествени изображения и наситени цветове. Големината на сензора е достатъчна за създаване на кадри, които съдържат остри детайли и ярки цветове, но и за заснемане на приятните изображения с драматичен преден план и замазан заден фон. Моделът включва и системата NX AF System II на Samsung, която осигурява бърз и точен автоматичен фокус. Samsung NX30 постига отлична яснота чрез бързата скорост на затвора от 1/8000 сек. и функцията за продължително снимане от 9 кадъра в секунда. Благодарение на накланящия се електронен визьор (XGA, резолюция от 2.359K точки) потребителят може да открие нова перспектива – ако тълпи хора препречват кадъра или е нужен по-творчески поглед, наклонът от 80 градуса означава, че лесно се постигат различни гледни точки. NX30 има Super AMOLED екран, тип завърти и докосни, който е 76.7 мм, (3.0 инча); може да се движи наляво-надясно с обхват от 180 градуса и нагоре-надолу с обхват от 270 градуса, като така предлага гъвкави ъгли, които са особено полезни при заснемане на автопортрети, както при правене на снимки, така и при заснемане на видеоклип.

 

Фотоапаратът притежава функции за NFC и Wi-Fi връзка. „Tag & Go” позволява на потребителите с едно докосване да споделят спомени, като свързват NX30 със смартфони и таблети с NFC. Функцията Photo Beam позволява прехвърлянето на изображения или видеоклипове към смартфон или таблет само чрез докосване на двете устройства, без да е нужна друга конфигурация. MobileLink позволява на потребителите да избират няколко изображения, които да изпратят на четири определени устройства едновременно – всеки може да съхранява снимките, без да е нужно да снима едни и същи кадри на всяко отделно устройство. Функцията AutoShare автоматично и моментално изпраща всяка ваша снимка на смартфона или таблета ви, а функцията Remote Viewfinder Pro ви позволява да контролирате NX30 от смартфона. Ръчните настройки също са достъпни, включително скорост на затвора и блендата. Популярната услуга за съхранение в мрежата Dropbox е включена в NX30 в някои райони – това е първият фотоапарат, който предлага директно качване в Dropbox. Също така потребителите в избрани райони ще могат да качват снимките си директно във Flickr.

Вижте още от възможностите на Samsung NX30.