Audi Sport Quattro Laserlight Concept на CES 2014

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

С концептуалния модел Audi Sport Quattro Laserlight Concept автомобилостроителят хвърля светлина към характеристиките на бъдещите си модели.

Още по темата

Повече за Audi

» Всички новини
» Всички тестове

Как ще изглежда електронното бъдеще на Audi – това показват инженерите от Инголщат с Audi Sport Quattro Laserlight Concept на изложението за електроника CES в американския хазартен рай Лас Вегас. Новите технологии са намерили приложение във вече познатият от изложението IAA концептуален автомобил Sport Quattro. Екстремни дълги светлини и нова операционна система

Новите лазерни фарове комбинират Matrix-LED технологията за къси светлини с лазерната светлинна технология за дълги светлини. При това мощните лазерни диоди с диаметър само няколко микрометра спестяват пространство и осигуряват дълги светлини с обхват от почти 500 метра.

Нови в Audi Sport Quattro Concept са и някои части на операционната система. Голям триизмерен TFT дисплей с висока разделителна способност обобщава цялата важна информация. Така пилотът може да избира между различните режими на управление.

Нов е също така усъвършенстваният MMI терминал на централната конзола, който обединява почти всички операционни функции. Един голям въртящ се бутон, който служи и за тъчпад, може да се мести в четири посоки и е обграден от трите страни с четири бутона – за главно меню, с функции и опция за връщане. Налице са и допълнителни опции за управление с жестове и гласов контрол.