Произведено в Обединеното Кралство: обувки Grenson

13
Добави коментар

„Вярвам, че характеристиките на английскате обувки са като характера на англичаните: устойчиви и качествени, но малко странни и недодялани“ . Това твърди Тим Литъл – творчески директор и собственик на английската марка за обувки Grenson. Фабриката на марката се помещава в Нортхемптъншър от 1874г. насам.

Фирмата е основана от Уилям Грийн през 1866 г., когато заедно с майка си той запонал да прави обувки. Първата си фабрика отворил през 1874 г., а 20 години по-късно тя се преместила в нова, по-голяма сграда, в която и до днес се произвеждат типичните за марката модели „броуг“ и „челси“. Специфичната технология, която марката използва, прави обувките много по-издържливи от останалите, но отнема около три седмици за производство, докато масовите обувки, произведени по традиционната съвременна технология, са готови в рамките на няколко минути.

През 2011 г. Литъл прави първата за марката дамска колекция. Неговата визия за марката е да продава не просто висококачествени обувки, но и да ги прави модерни. Той разработва също така и модели за по-младите потребители. На него се дължи възражданеот на марката през последните години.

Posted in обувки.

Tagged with Grenson, мода, модни тенденции, Обединеното Кралство, обувки.

– 07.01.2014