Мъжкото кокче

14
Добави коментар

 

 

Не, не, не става дума за умалена форма на една чуждица… Говорим за прически. В миналото мъжката опашка е била емблемата на самурая и евентуално на мъжете, работещи в кухнята, но днес ще я видите на звезди от ранга на Джейк Гиленхал, Леонардо Дикаприо и Хари Стайлс.

Гиленхал редовно прибира дългите си кичури назад в кокче, докато се поти във фитнеса. Дикаприо нахлузва върху своето емблематичната си бейзболна шапка, докато е на купон с модели. А Стайлс допълва мъжкото си кокче с тънка черна лента за коса.

Това, че звездите го правят, обаче, не е причина всеки неподстриган мъж да посегне към ластичката за коса. Не всеки има подходящата коса – пък и изобщо външен вид – за да си позволи този лукс. Също така, не си мислете, че когато мъжът разпуска косата си пред своята дама, тя е също толкова впечатлена, колкото мъжете, когато жените си пускат косата пред тях.

Според фризьора Патрик Мелвил тази прическа привлича малко по-диви момичета, които си падат по фънк и рокендрол, но отблъска дамите с по-изискан вкус. Дългата коса кара мъжете да изглеждат по-бунтарски, но вързаната коса може да им лепне етикета „женчо“. Стилистът Луис Ликари предупреждава: „Ако опашката ти изглежда така, сякаш грижливо си я стегнал пред огледалото, хората може да те вземат за човек, който смята да си сменя пола.“ Номерът е да изглежда небрежно, сякаш си грабнал набързо някаква връвка за обувки и си си вързал косата, докато се навираш под капака на колата. „Съветвам момчетата да не се вързват стегнато, за да не заприличат на Натали Портман в „Черния лебед“.“

Posted in Здраве и Красота.

Tagged with кок, коса, мода, модерно, модерно за мъжете, мъже.

– 08.01.2014