Малка водна градинка

35
Добави коментар
shimpa
shimpa

Запазено под (Интересно, Направи си сам) by Admin on 08-01-2009

Всичко, което Ви е необходимо е един плитък съд, няколко водни растения и остава да прочетете следната информация, за да направите една малка и приятна водна градинка.

Какво Ви е необходимо:
1. Малък съд
2. Водни растения
3. Течен тор

Инструкции:

1. Изберете подходящ съд, който да задържа вода, да бъде широк , като може да наподобява този, който ние Ви предлагаме. Но не мислите ли, че ще е по-забавно, ако се разтършувате из къщата и намерите някаква старинна и екзотична купа, медено гърне или стъклен съд.                                                                      

2. Купете водни растения. В днешно време повечето градински центрове предлагат голямо разнообразие от водни растения, така че едва ли ще Ви бъде трудно да си харесате по Ваш вкус. Най-подходящите за нашата малка водна градинка са малките “плаващи” видове, които ще стоят на повърхността. Това могат да бъдат например водна маруля, азола, водна леща или воден хиацинт.

3. Грижата за Вашата градинка е изключително лесно. Следете нивото на водата всекидневно. Сменяйте е всеки път, когато започне да променя цвета си, стане мътна или започне да има неприятен мирис. Обикновено е необходимо да сменяте водата един или два пъти в седмицата, като задължително добавяйте от течния тор всеки път. Това е всичко, което трябва да направите, за да се радвате на една малка и симпатична градина, която ще краси Вашия дом.

Източник: www.bhg.com

   

Прочети