Сексът и спортът горят еднакви калории видяна 1908 коментари 0

2
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Да излезем от топлото легло за разходка или игра на тенис изглежда доста трудна задача в студените дни. Учени ни уверяват, че прекарването на топло би могъл да бъде също толкова ефикасен.

Ново проучване разкрива, че сексът е полезен за фигурата наравно с много други упражнения. Да не говорим, че участниците в него се забавляват много повече, отколкото ако спортуват през същото време.

По време на секс, мъжете изгарят средно 120 калории, а жените около 90. Това се равнява на сутрешна разходка, 15-минутно тичане или игра на тенис.

Четете още: Aдриана Лима разкри любимата си комбинация от диета и спорт

Учени от университета Квебек в Канада направиха експеримент, включващ 20 хетеросексуални двойки на възраст от 18 до 35 години. Целта на проучването е половината от двойките да използват като спорт сутрешния секс, а другата половина да се отдадат на физически упражнения под формата на бягане и разходки.

Резултатите показват, че сексуалната активност на двойките гори същите калории, както физическите упражнения от определена група. На свой ред двойките признаха, че сексуалните им преживявания са в пъти по-вълнуващи от 30-минутното тичане по пътека.

„Сексът има благоприятно влияние не само върху физическата, но и върху умствената способност на човека“, споделят учени от университета в Канада.

Четете още: Бионсе: Имам право да бъда секси!