Изберете апарат за кръвно – Sendo Advance, за да държите кръвното под контрол

3
Добави коментар
dingo_was
dingo_was

Sendo e японска марка, която предлага висококачествени апарати за самостоятелно измерване на кръвното налягане. Един от тях е моделът Sendo Advance. В тази статия ще разясним някои от особеностите и функциите му, за да улесним работата Ви с него. С помощта на определено програмиране този апарат може да засича автоматично пулса Ви и да напомпва маншета до горната граница на кръвното налягане (систоличното налягане). Това е голямо негово предимство, защото не се причинява излишен стрес върху кръвоносните съдове.

При натискане на бутона старт се появява осреднената стойност на измерванията досега, както и данните за последното измерване на кръвното. След това стартира измерването. То може да бъде прекратено, когато пожелаете с  натискане на бутона START. Едно от големите предимства на апарата е, че има възможност да се изключи автоматично и това подсигурява по-дълъг живот на батерията. В края на измерването апаратът показва данни за систоличното и диастоличното налягане, пулса, както и оценка на кръвното налягане. Трябва да се отбележи, че Sendo Advance e програмиран така, че да базира измерванията на пулса. При много слаб пулс или силна аритмия, това повлиява на измерването. Когато апаратът отчете състояние, различно от нормалното, измерването спира и на дисплея се показва символ за грешка. Апаратът е подходящ за използване от възрастни. За да се използва за дете, е необходима предварителна консултация с лекар.

Sendo  Advance  има памет за последните 30 измервания. При изписване на символа М в горе вляво на дисплея става ясно, че в момента се показват съхранени данни за измервания.  За да разгледате съхранените измервания, трябва да следвате определена последователност. При празен екран, натиснете и задръжте бутона START  и ще се появи номерът на последно запаметеното измерване. Започва изобразяването на всички записи. След показването на всички измервания, дисплеят спира да работи автоматично. За да изтриете записаното до момента, извадете батериите от апарата.

Изборът на правилния маншет също влияе върху точността на данните от измерванията. L размерът е подходящ за размер на ръката между 35 см и 45 см, а М размерът отговаря на размер на ръката между 22 см и 32 см. SENDO Advance  може да мери кръвно налягане и пулс, дори при аритмия. Аритмия се наблюдава тогава, когято ударите на сърцето са с 25 % по-разбични от средната стойност на всички удари на сърцето по време на измерването. За да се получат точни данни трябва да сте спокойни, отпуснати и да не говорите, докато трае измерването.  

За Sendo Advanced   е използвана най-новата технология на компанията.  Затова той  е на практика едно от най-добрите й постижения. Автоматичното му изключване запазва много от енергията на батериите. Същевременно могат да улавят и аритмия, която може да бъде доста опасна при някои пациенти. При всички положения, ако си закупите апарат Sendo Advance високото кръвно вече няма да е чак такъв проблем за Вас. Своевременното информиране за стойностите му е доста важно, за да се избере правилния подход при лечението на този проблем. Sendo е сред популярните японски производители на апарати за кръвно и можете да разчитате, че сте направили добър, ако сте инвестирали пари в покупката на продукт на тази марка.