ZTE показа концепцията си за модулен телефон на CES 2014

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Миналата година със сигурност беше раздвижена от идеята за модулни телефони. Първо научихме за концепцията Phonebloks, която се присъедини към Project Ara на Motorola. Реализирането на подобна идея е нещо изключително трудно, а и винаги е наличен въпросът „На каква цена?“. Интересно е, че ZTE се включи малко по-късно със своята концепция, наречена Eco-Mobius – модулен телефон, който компанията показа на CES 2014. От една страна е вълнуващо, но от друга – не, тъй като той е поставен в прозрачна кутия, която си остава заключена. Единственото, което може да се направи, е да се съзерцава. Е, и малко повече. Ясно се вижда как потребителите могат да сменят камерата, батерията, дисплея и модулните „ядра“, в които се намират процесор, RAM, вътрешна памет и графичен процесор.

 

ZTE Eco-Mobius притежава изключително привлекателен дизайн. Всички части са събрани в изчистено пластмасово тяло. За съжаление, това е всичко, което е телефонът към този момент – привлекателен дизайн. Това е просто нагледен пример за това, как ще изглежда – начинът, по който ZTE си го представя. Добрите новини не са много, тъй като представител на компанията е коментирал пред присъстващите, че в момента не развиват този проект, въпреки че инженерите проверяват за евентуални решения на множеството затруднения, които ще съпътстват реализирането му.

 

 

Въпреки че ZTE демонстрира своята концепция, изглежда, че Motorola е напълно отдадена на своя проект. Изпълнителният директор на компанията, собственост на Google, Денис Удсайд заяви, че вижда Project Ara в бъдещето на компанията. През ноември беше назначен производствен партньор, а според информацията вече има и наличен вътрешен прототип.

Вижте повече информация в „Утопия ли са модулните телефони?“