Ice age 3: Dawn of the dinosaurs (2009)

15
Добави коментар
emanui05
emanui05

Продълженията значат пари и разочарование. В повечето случаи. Константата са парите … особено за „Ледена епоха”.

Добре, ние сме зрители, на нас не ни пука за парите. Да видим какво става с филма тогава.

Сещате ли се мамута Мани и неговата приятелка мамутка ? Е, чакат си бебето – малкото мамутче. Съблезъбият тигър Диего нещо губи форма, Мани се чувства самотен покрай цялата работа с бебока, а катерицата Скрат си гони жълъда и … палавата катеричка 8) . 

 

 

Това обаче е само за начало де, цялата работа започва покрай това, че Мани се загубва в непозната земя с динозаври (и да – по принцип динозаврите вече са изчезнали през оная епоха, но това е някаква приказна земя, дето още ги има, и да – сценаристите очевидно имат нужда от свежест … що за идея да буташ праисторически животни в праисторически за тях условия, при все, че по принцип си живеят в праисторически за нас условия и сега с все децата трябва да следим нишката на историята за праисторията !!!!!) и останалите отиват да го спасяват, защото по принцип динозаврите ядат разни работи, които шават.

Съвременните анимации целят да са така направени, че и малките да се забавляват, и възрастните да се посмеят. Това е цялата идея, не е голяма тайна. В „Ледена Епоха 3” има на какво да се посмеете, но като ли че този път хуморът е оставен леко по-детски, отколкото трябва. Прекалено семпло са направени по-голямата част от смешните моменти, че да се забавлява човек, задминал възрастта от десет – дванайсет години. Една част, разбира се, има и доста добри попадения.

Ако оставим това (което за мен поне си е фундаментално), трябва да признаем, че Ice age 3 е един прекрасен детски и филм и малчуганите се забавляват чудесно на него. Просто си има всичко – весели моменти, напрежение, драма, бързо темпо, добрите бият лошите … наистина всичко е изпипано много добре. Час и половина децата ви ще са с прикован интерес на екрана. Те поне ще са удовлетворени.

Най-общо казано – филмчето не е лошо. Забавлява за час и половина. Е, няма да остане в класиката на съвременните анимации, но пък и кой го очаква от продължение на продължението ?

Пък и 3D ефектът си заслужава…