Как да поставите LED лента в кухненските шкафчета

2
Добави коментар
obqvi.mobi
obqvi.mobi

Етап 1

Огледайте стените в кухнята, за да идентифицирате всички налични електрически контакти. В случай, че имате само един, то ще трябва да започнете инсталацията си от там. Ако пък имате изобилие от контакти, то ще трябва да решите кой от тях ще използвате за включване на LED лентата. Вероятно ще ви е удобно да използвате контакта, който е най-близо до кухненските шкафчета.

Етап 2

Поставете захранващия щепсел до контакта, който смятате да използвате, но не го включвайте. Опънете останалата част от кабела, който сте си подготвили, до мястото, където смятате да започне поставянето на LED лентата. Намерете адаптера, който сте купили заедно с LED лентата. По този начин вие осигурявате електрическата верига, която да захранва светлината за вашата светодиодна лента.

Етап 3

Протегнете кабела, който излиза от адаптера, до мястото, където искате да поставите първата LED лента. Пъхнете накрайника на кабела в контакта на една от светодиодните ленти. По този начин вие свързвате LED лентата с електрическата верига.

Ще ви се налага да повторите тази стъпка в зависимост от това колко LED ленти сте предвидили да поставите. Няма нужда да се притеснявате за състоянието на хранителните продукти в шкафовете. LED лентите не отделят топлина по време на работа както се случва с крушките с нажежаема жичка. Те са и с изключително дълъг живот. Търговците често дават гаранция за LED лентата, която си купувате. Няма да ви се наложи да я сменяте скоро или поне в следващите 50 000 часа.

Етап 4

След като вече сте свързали светодиодните ленти в електрическата верига, си пригответе монтажните скоби. Това е една част от операцията, която изисква повече физическа сила. Вие ще трябва да закрепите монтажните скоби на шкафчетата си. Изберете местата им така, че да не се виждат. После можете да поставите светодиодната лента върху тях. По този начин ще направите източника на светлина невидим. Вие можете да продължите да слагате монтажни скоби на местата, където смятате, че LED лентата не е подсигурена добре. По принцип е добре те да се поставят на около 20 см една от друга.

В случай, че сте избрали LED лента, която може да се залепи, можете да си спестите тази стъпка и просто да залепите. Все пак имайте предвид, че лепилото не винаги е толкова ефективно, колкото са скобите. Добре е да изберете светодиодна лента, която е водоустойчива. Това се налага, тъй като в кухнята често се изсипват течности, който биха могли да навредят неустойчива на вода LED лента.

Етап 5

В този етап вие можете внимателно да включите светодиодната лента в електрическото захранване. След като го направите, вие ще можете да прецените къде LED лентата се увива ненужно. След като поправите това, вие можете да се захващате с кулинарните си шедьоври.

Допълнителна информация за светодиодните ленти може да намерите на адрес http://vikiwat.com/led-lenti.html