Всичко, което трябва да знаете за вентилацията

1
Добави коментар
bga
bga

Всичко, което трябва да знаете за вентилацията

 

Има много неща, които трябва да знаете, за да поставите вентилация в къщата си. Системата изисква вентилаторите да са поставени в таванско, необитаемо помещение на вашия дом.

Въпреки това вие имате наистина много възможности да поставите системата от вентилатори в дома си. Тук ще ви предоставим много информация, за да вземете решение каква е най-подходящата система за вас.

Какво правят таванските вентилатори?

Вентилаторите са много важни за дългия живот на вашето таванско помещение. Ще се запитате как? Те ще поддържат хладно през лятото и проветрено през зимата. Заради вентилаторите няма да се задържа никаква влага. Това са само плюсове в графата на системата от вентилатори. В случай, че се нуждаете от още убеждаване, то ние ще ви предоставим още няколко опции, които да обмислите. На пазара на вентилатори има наистина много голям избор, това може както да ви улесни, така и да ви затрудни.

Най-често използваните опции за вентилатори

Нисък профил вентилатори – Тези устройства са статични. Това означава, че те нямат движеща се част. Тези вентилатори имат много имена – плоски вентилатори, жалузи и много други. Практически погледнато това са отдушници, които не преместват въздуха, а разчитат на естественото движение на въздуха.
Вятърни турбини – Това са устройства, които имат движещи се части, но нямат свой мотор. Вентилаторите разчитат на вятъра, за да бъдат задвижвани. Те придвижват по-голям обем въздух в сравнение с ниско профилните вентилатори. Минусът им е, че зависят от атмосферните условия.
Вентилатори със захранване – Те имат мотори с помощта, на които успяват да изтласкат топлината и влагата извън помещенията ви. Някои от тези вентилатори са оборудвани с термостати и измерватели на влажността. Това им помага да се включват и изключват при необходимост. Това е наистина много удобно, защото няма да ви се налага да мислите за вентилаторите си. Процесът ще е автоматизиран и вие ще се наслаждавате само на ефектите от него. Няма да сте ангажирани с никакви задължения по наблюдението на вентилаторите, влажността на въздуха или пък температурата.
Вентилатори, които се поставят по билото на покрива – Това е статична система от вентилатори, която се разполага по цялата дължина на покривната конструкция. Вентилаторите трябва да се поставят точно по линията на покрива, за да не развалят фасадата на дома ви. Тази система от вентилатори има предимство пред останалите. Таванското ви помещение няма да има топли и студени зони както е при другите системи от вентилатори. Тук системата успява да разпредели температурата равномерно. Това е най-ефикасната система, за която можете да помислите.

Възможно ли е тези системи от вентилатори да се съчетават?

Краткият отговор е „Не”. Няма да е добра идея да съберете две системи от вентилатори под един покрив, буквално. В случай, че сте убедени, че нищо друго няма да работи добре за вас, трябва да знаете, че това действие ще намали ефективността на вашата система от вентилатори.

Въпреки това има и изключение от този случай. Вие можете да сегментирате таванското си помещение, така че двете системи от вентилатори да са физически отделени една от друга. Така ще можете да съчетаете две системи от вентилатори и да оперирате безпроблемно с тях.