Клипърс унижиха Лейкърс в дербито на Ел Ей

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

От историческа гледна точка Лос Анджелис Лейкърс са отбор №1 в „Града на ангелите“, но в момента Клипърс са господарите на Ел Ей. „Ножиците“ унижиха „езерняците“ в местното дерби, побеждавайки с 36 точки разлика – 123:87. Успехът бе под №26 за Клипърс от началото на сезона, а поражението за Лейкърс бе 23-то.

Баскетболистите на Док Ривърс изиграха феноменална първа четвърт, която спечелиха с 43:25. Втората част бе равностойна, а Блейк Грифин и компания подпечатаха победата си в третия период, в който реализираха 31 точки срещу едва 8 за безпомощния си съперник. В последната част играчите на Майк Д’Антъни все пак успяха да свалят част от разликата за крайното 123:87.

Блейк Грифин наниза 32 точки и овладя 12 борби, Дарън Колисън вкара 20 и добави 7 асистенции, а Джей Джей Редик ознаменува завръщането си в игра след повече от месец почивка с 19 точки. ДеАндре Джордан също се представи впечатляващо – 13 точки, 10 борби и 7 чадъра.

За Лейкърс Кендъл Маршал бе на ниво и постигна „дабъл-дабъл“ от 16 точки и 10 асистенции, докато Робърт Сакре и Уесли Джонсън реализираха по 14 точки всеки.

Междувременно стана ясно, че Хидо Тюркоглу е провел няколко тренировки с Клипърс, но Док Ривърс заяви, че за момента няма намерения да привлича ветерана.