Блогът на Висто Клима ЕООД: Висто Клима ЕООД Ви представя климатиците Daikin Emura

1
Добави коментар

Висто Клима ЕООД Ви представя климатиците Daikin Emura

Климатиците Daikin Emura – неповторим дизайн и изящество

Висто Клима ЕООД посвещава месец януари на Изключителните климатици. Всички климатици са различни – някои изпъкват с дизайна си, втори с икономичността си, трети с разнообразните си функции и екстри, но малко са Изключителните климатици – тези, които комбинират в едно неповторим и иновативен дизайн, функционалност и ефективност. А когато говорим за Изключителни климатици няма как да не споменем климатиците Daikin Emura.

Извънземен дизайн

Климатиците Dаikin EMURA се открояват със стилен и запомнящ се дизайн, решен в два цвята:
Благодарение на иновативния си дизайн, съвършения подбор на качествени материали, високата си енергоефективност и функционалност климатиците Daikin Emura са спечелили множество награди, част от които са:

Good Design Award 2011;
iF Product Design Award 2010;
Red dot Design Award honourable mention 2010.

Инверторна технология

Климатиците Daikin Emura имат енергийна ефективност от клас „А“. Инверторната технология на Daikin осигурява по-бързо постигане на желаната температура в помещението и по-ефективно поддържане на тази температура с по-малко температурни колебания и старт/стоп цикли. Всичко това има като резултат по-малък разход на енергия. Реално, използвайки инверторните климатици Daikin Emura, Вие може да намалите разходите си за енергия с до 30%.

Сензор „Интелигентно око“

Подобно на климатиците Fujitsu General серия LTCA и климатиците Daikin Emura разполагат с вграден сензор за движение. Ако този сензор не отчете движение в помещението в продължение на 20 минути, климатикът преминава към енергоспестовен, икономичен режим на работа. Веднага щом някой влезе в помещението, климатикът се връща към ръчно зададения му режим на работа.

Изключително тиха работа

Вътрешното тяло на климатиците Daikin Emura работи почти безшумно. Звукът в режим на охлаждане е едва 22 дБ(A). За сравнение естественият звук на средата в тихи помещения възлиза средно на 40 дБ(A).

Инфрачервено дистанционно управление

Вътрешното тяло на климатиците Daikin Emura се управлява чрез инфрачервено дистанционно управление. В случай на повреда на климатика, върху екрана на дистанционното управление се появява код за грешка, позволяващ бърза диагностика и отстраняване на проблема.
Освен това дистанционното управление разполага и с дневен и седмичен таймер.

Режими на работа

Режим „Комфорт“ – този режим на работа не позволява директното насочване на въздушния поток към хората в помещението. В режим на охлаждане клапата на климатика е разположена хоризонтално – по този начин студеният въздух се движи по тавана на помещението, а не е насочен директно към обитателите на помещението. В режим на отопление клапата на климатика е разположена вертикално – така топлият въздух се насочва към долната част на помещението.
Режим на висока мощност – използвайте този режим когато искате бързо да затоплите или охладите помещението. Този режим на работа трае само 20 минути, след което климатикът преминава автоматично към предварително зададения му режим на работа.
Нощен режим на работа – при този режим на работа климатикът на позволява резки температурни промени в стаята и Ви осигурява спокоен сън.
Икономичен режим.
Тих режим.
Режим на охлаждане.
Режим на отопление.